Ook iOS 12.1 heeft een bug in het toegangsscherm

Door: Night - 5 reacties
iOS 12.1 bug

Weet je nog? In iOS 12 zat een tweetal bugs in het toegangsscherm, waardoor kwaadwillenden toegang konden krijgen tot de contacten en foto’s. In iOS 12.0.1 werden die bugs gefixt en was het codeslot weer veilig. Wat schets onze verbazing? Gebruikers van iOS 12.1 zijn wederom getroffen door een bug, die het activeringsslot kan omzeilen.

Beveiligingsexperts die de bug ontdekten, meldden dat ze toegang konden krijgen tot de contacten terwijl ze geen pincode hadden om het toestel te ontgrendelen.

Bug in iOS 12.1 maakt gebruik van FaceTime voor Groepen

De bug komt ditmaal door FaceTime voor Groepen. Door een FaceTime gesprek te starten kon via een nieuwe optie in het nieuwe FaceTime voor Groepen toegang verkregen worden tot contact-informatie zonder het iOS apparaat te ontgrendelen.

Het probleem doet zich overigens alleen in iOS 12.1 voor. Oudere versies van iOS zijn hierdoor niet getroffen. Ook moet de iPhone of iPad fysiek toegankelijk zijn. Dat was bij de toegangs-scherm bugs in iOS 12 ook al het geval. Wat dat betreft is de bug dus niet super-gevaarlijk.

Bugfix

Apple was de vorige keer erg snel met het oplossen van de bugs in het toegangsscherm. Hoewel de bug aan Apple is gerapporteerd, heeft het bedrijf nog geen bevestiging van de fout in het toegangsscherm gegeven. We hopen in ieder geval dat het ditmaal weer zo snel wordt opgelost. Dat is toch een iets veiliger gevoel voor alle iOS 12.1 gebruikers.

Wil je zien hoe de nieuwe bug in zijn werk gaat? Kijk dan even naar de onderstaande video:

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  wbreeman

  Gaat lekker! Foutje in watch update, foutje ios… is niet helemaal apple zoals t was

 • Profielfoto
  MJNZ

  Heb ’t even gecheckt, maar het is idd kinderlijk eenvoudig om zo in het adresboek te komen.. Schande!

 • Profielfoto
  Frans

  Nieuwe features, nieuwe bugs! Niet goed getest dus. Alles moet maar volgens een strak schema opgeleverd worden, dan krijg je dit soort dingen. Liever wat later maar wel goed getest wat mij betreft.

 • Profielfoto
  MacRay

  Echt niet normaal hoe ze bij Apple de software controleren. Zo slecht.

  Ze zijn te veel bezig met met hun schoonmoeders een keynote presentatie te geven en eentje die sjaaltjes met ruitjes ooit verkocht.

 • Profielfoto
  wensink

  @wbreeman dit is EXACT hoe Apple was. Elke iOS versie heeft zo’n beetje wel een mogelijkheid gehad om het slot te omzeilen. Van iPhone OS 1.0 tot iOS 12.1. Zoek het internet er maar op na.