Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix start test met goedkoper (beperkt) abonnement

Betaal je de volle mep voor Netflix? Dan is het tijd om wat familie en vrienden op te zoeken om de kosten te delen. Alhoewel, als een nieuwe test van de streamingdienst slaagt, kunnen we rekenen op een goedkoper abonnement. Maar dan wel met wat beperkingen.

Netflix heeft in een aantal Aziatische landen een ‘mobile only’ abonnement gelanceerd. Dat kost omgerekend ongeveer 4 euro per maand en werkt alleen op mobiele apparaten en tablets. Niet op computers, televisies of settopboxen zoals de Apple TV. De dienst bevestigde de start van de test tegenover TechCrunch.

Goedkoper abonnement nog niet in Nederland

De test met een goedkoper abonnement loopt momenteel in een aantal Aziatische landen, zoals Maleisië. Een woordvoerder van Netflix zegt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. Daarom kon de streamingdienst nog niet zeggen of de goedkope formule ook naar Europa en Nederland komt.

Eerder werd verwacht dat het goedkope abonnement alleen Netflix Originals zou bevatten, maar het gaat om de hele catalogus. De enige beperking is dat er alleen naar films en series gekeken kan worden op mobiele apparaten. Er is verder geen HD-beeld en er kan op maximaal één apparaat tegelijk gekeken worden.

Nieuwe Netflix app
De Netflix-app (klik/tap voor groter)

Meer concurrentie Netflix op komst

Het verlagen van de prijs is vooralsnog vooral een tactiek om klanten in Azië aan te trekken. Daar is nu al veel concurrentie van lokale streamingdiensten. In 2019 komt er ook in het Westen meer concurrentie. Disney werkt namelijk aan een eigen streamingdienst genaamd Disney+ en ook Apple gaat met zijn dienst Apple Video de concurrentie aan.

Disney heeft alvast gezegd goedkoper te worden dan Netflix en Apple wil streaming films en series met extra iCloud-opslag combineren. Is een prijsverlaging bij ons volgend jaar ook aan de orde? Als Netflix op prijs wil gaan concurreren met Disney en Apple lijkt het een reële optie. (Zie ook → Officieel: Streamingdienst Disney+ gaat in 2019 de concurrentie aan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix start test met goedkoper (beperkt) abonnement
Sluiten