Netflix voorziet zijn app van betere videospeler

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Netflix
Afbeelding: AFP/Justin Evans

Netflix heeft zijn iOS-app een fijne update gegeven. De app is voorzien van een verbeterde videospeler die je sneller toegang geeft tot de belangrijkste acties. Denk aan het afspelen van een video via AirPlay of Chromecast, maar ook sneller vooruit en terugspoelen.

De streamingdienst heeft zich duidelijk laten inspireren door YouTube, dat een soortgelijke speler in zijn app biedt. Netflix heeft echter meer opties op het gebied van audio en ondertiteling.

Meer opties in videospeler Netflix voor iOS

De nieuwe videospeler zit in versie 11.12.0 van de app. Als je tijdens het afspelen op het scherm tikt, zie je nu eenvoudig bereikbare knoppen om telkens tien seconden heen en weer te springen. Een grotere knop in het midden van het scherm laten je pauzeren. Onderaan het scherm kun je bij series direct naar de volgende aflevering springen, ondertitels en audio te regelen en meer afleveringen te bekijken.

Netflix app oud
De oude videospeler – Klik/tap voor groter.
netflix nieuwe speler
De nieuwe videospeler – Klik/tap voor groter.

Net als bij YouTube kun je tijdens het kijken ook dubbel tikken op de rechter- of linkerkant van het scherm om snel vooruit of terug te spoelen. Ten slotte valt op dat Netflix de home-balk van de iPhone X, iPhone XS (Max) en iPhone XR nu verbergt. Naar boven vegen om de app te sluiten werkt echter nog steeds.

Nieuwe videospeler is laatkomer op iOS

De nieuwe videospeler zat overigens al enkele weken in de Netflix-app voor Android. Daarmee is de iOS-versie een laatkomer. Wat de vertraging heeft veroorzaakt is onbekend, maar gelukkig zijn de iPhone en iPad ook weer helemaal bij. (Zie ook → ‘Kijkvoer!’ is dé nieuwe podcast voor fanatieke Netflix-kijkers)

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Die native videospelers van iOS mag Apple sowieso wel eens aanpassen. Is in vergelijking met de Youtube mogelijkheden wat lomp.

 • Profielfoto
  csteelooper

  xaddict op 21 november 2018 00:38
  Die native videospelers van iOS mag Apple sowieso wel eens aanpassen. Is in vergelijking met de Youtube mogelijkheden wat lomp.

  A) Dit (de door Netflix gebruikte speler) is níet de native iOS-speler (zowel de oude als de nieuwe is van Netflix’ eigen makelij) [Deze opmerking maak ik vanwege je gebruik van het woord ‘die’, waar ‘de’ feitelijk beter op zijn plaats zou zijn, aangezien het hier dus niet om de native iOS-speler gaat] en
  B) de Native iOS-speler is eigenlijk alles behalve lomp; alleen minstens net zo karig in functionaliteit. Voor video’s heb je redelijk wat controle, maar voor audio nagenoeg niets…