Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 13 november 2018

Netatmo Welcome Camera werkt nu met HomeKit

Het aantal apparaten dat met HomeKit werkt, wordt steeds groter. Onlangs werd bekend dat de slimme stopcontacten van IKEA het systeem van Apple voor een slim huis gaan ondersteunen en nu volgt ook Netatmo. De Netatmo Welcome-camera voor binnenshuis heeft een update gekregen die ondersteuning voor HomeKit brengt.

De fabrikant is inmiddels begonnen met de uitrol van firmware die HomeKit-ondersteuning aan de camera toevoegt. Het gaat om firmware-versie 250, die je als gebruiker van de camera via de app kunt installeren. De fabrikant zegt dat de uitrol van de update gestart is, maar dat het nog even kan duren voordat alle gebruikers ‘m zien.

Snelle reactietijden met HomeKit

De eerste gebruikers melden dat de beeldkwaliteit in de Woning-app uitstekend is. Bovendien zijn de reactietijden met HomeKit zelfs beter dan die in de app van de fabrikant. Naast weergave van video in de Woning-app, brengt de update ook ondersteuning voor Siri met zich mee. Ten slotte krijg je bij beweging direct een pushnotificaties met beeld te zien.

HomeKit Camera
Klik/tap voor groter.

De Netatmo Welcome camera is momenteel te koop voor ongeveer 190 euro en heeft een beeldkwaliteit van 1080p. De camera heeft ingebouwde gezichtsdetectie en is voor de opslag van videobeelden niet afhankelijk van de cloud. Er zit namelijk een SD-kaartje in.

De meest betaalbare camera met Homekit is momenteel de D-Link Omna. Die kost 130 euro en heeft een 180-graden groothoeklens. Ook deze camera biedt 1080p beeldkwaliteit en lokale opslag op een SD-kaartje. Logitech heeft met de Circle 2 ook een camera die aansluit op Apple’s ecosysteem voor een slim huis. Laatstgenoemde camera is zowel binnen als buitenshuis in te zetten.

Reageer op artikel:
Netatmo Welcome Camera werkt nu met HomeKit
Sluiten