Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 november 2018

Mini-jack bij je smartphone? Dat is dan 149 dollar

Telefoons worden steeds vaker zonder mini-jack-aansluiting gemaakt. Wat kost het om een ​​bekabelde koptelefoon op je smartphone aan te sluiten? Bij Apple niet meer dan 10 euro en dat komt omdat het bedrijf de Lightning-naar-jack-adapter niet langer bij de iPhone levert. Essential heeft vandaag de zijne gelanceerd, voor de prijs van… 149 dollar.

Essential is het bedrijf van Andy Rubin, de man die Android bedacht. Het merk lanceerde vorig jaar zijn eerste telefoon, de Essential de PH-1 en die heeft geen 3,5mm-aansluiting.

Mini-jack adapter Essential is duur, onhandig en laat

De adapter is niet alleen duur, maar ook best onhandig. Je moet ‘m op de achterkant van de smartphone klikken. De connector daar levert vervolgens stroom, maar de audio wordt draadloos overgedragen. Wij vragen ons af of dit handig is, want echt lekker in je broekzak kan dit niet zitten.

De adapter is het eerste accessoire van de fabrikant. Om de stratosferische prijs van het adapter te rechtvaardigen, presenteert Essential het als een DAC voor de audiofiel. De adapter levert een audiokwaliteit van maximaal 24bit of 96kHz. Er is ook ondersteuning voor het afspelen van MQA-bestanden. Dat staat voor “Master Quality Authenticated”. Streamingdienst Tidal werkt met dit type bestanden en bij de adapter wordt een gratis proefabonnement van drie maanden op de dienst geleverd.

essential mini-jack adapter
Klik/tap voor groter.

Essential en Andy Rubin in slechte vorm

Zowel Essential als Andy Rubin zijn niet bepaald in Olympische vorm. Het bedrijf moest eerder dit jaar 30 procent van zijn personeel ontstaan. Onlangs bleek ook dat Rubin gedwongen moest vertrekken bij Google wegens onaanvaardbaar seksueel gedrag op de werkvloer.

Reageer op artikel:
Mini-jack bij je smartphone? Dat is dan 149 dollar
Sluiten