Verklapt de Mac mini een nieuw Apple Pro Display?

Door: Night - 12 reacties

Apple verkoopt al enige tijd 4K- en 5K-schermen van LG, maar er wordt ook gehoopt op een nieuw Apple Pro Display. Dit komt waarschijnlijk in 2019 samen met de nieuwe Mac Pro. In de handleiding van de nieuwe Mac mini geeft Apple alvast een hint naar het nieuwe scherm.

Er wordt al geruime tijd gewacht op een nieuw scherm van Apple zelf. Het bedrijf heeft lang eigen schermen gemaakt, maar stopte in 2016 met de verkoop van het Thunderbolt Display. Dit 27-inch scherm was ernstig verouderd en kon niet meer zonder verloopje op een moderne Mac(Book) aangesloten worden.

Nieuw scherm voor de professional

Eerder beloofde Apple samen met de nieuwe Mac Pro ook weer een eigen Pro Display op de markt te gaan brengen. Dat hangt ongetwijfeld samen met de bevindingen van Apple’s ‘Pro Workflow’ team. Dit interne team moet de wensen van professionals die met een Mac werken, in beeld brengen. Dit team werd al eerder genoemd als belangrijke schakel bij de ontwikkeling van de in 2019 verwachtte Mac Pro.

Nu is de afbeelding in de handleiding geen garantie dat zo’n scherm er daadwerkelijk gaat komen, maar het is niet de eerste keer dat Apple ‘per ongeluk’ nog niet onthulde producten toont. Denk bijvoorbeeld aan de AirPower en de AirPods 2 en jaren terug de nieuwe iPod Touch, die al vroegtijdig in iTunes verscheen.

Wat kun je van een Apple Pro Display verwachten?

Als de afbeelding inderdaad een nieuw Apple Pro Display toont, weten we nu ongeveer wat we kunnen verwachten. Het wordt een scherm dat qua uiterlijk vrij veel op het oude Thunderbolt Display lijkt, maar dan met dunnere schermranden. Dat sluit aan bij de trend die we niet alleen bij de iPhone, maar ook bij de iPad Pro 2018 en nieuwe MacBooks zien. Verder zal het scherm in ieder geval 5K zijn met brede P3-kleurweergave en True Tone ondersteunen. Wij verwachten ook de gebruikelijke aansluitingen zoals USB-C en Thunderbolt 3 op de achterzijde. Een ingebouwde camera, mogelijk met Face ID en stereo-geluid ligt ook in de lijn der verwachtingen.

Onthulling samen met Mac Pro in 2019?

Hoewel de LG-schermen momenteel voldoen, is er vaak kritiek op de bouwkwaliteit van prestaties van de ingebouwde USB-C en Thunderbolt 3-hub. Veel professionals zullen op een scherm zitten te wachten dat door Apple is gemaakt. Voor nu is het even wachten met de en kijken wat er bij Apple in 2019, naast de nieuwe Mac Pro, nog meer in het verschiet ligt. (Zie ook → Apple bevestigt: nieuwe Mac Pro komt in 2019)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  Bereid je voor om 2000 euro te betalen voor een monitor.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik denk toch eerder prijzen gelijkaardig aan die LG ultrafine. Maar ik was aan het wachten op dergelijk nieuwtje. Ik verwacht / hoop heel snel begin 2019 eventje voor de professional met een sneak peak/ aankondiging van de nieuwe modulaire Mac pro en ook het bijhorend scherm uiteraard.

 • Profielfoto
  RW076

  In de nieuwe iPhone handleiding staat een draadloos oplaad station at nog helemaal niet bestaat.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Hahahaha, ja RW067, die AirPower stond al in de tekst ja. Gaat weer nergens over bij Apple.

 • Profielfoto
  Dieter_31

  Ik ben gelukkig met mijn LG31MU97Z monitor.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dieter_31 op 4 november 2018 21:37
  Ik ben gelukkig met mijn LG31MU97Z monitor.

  Ik dacht al, wie zit daar weer zo gelukkig in z’n sas te aquarellen.

 • Profielfoto
  cheque

  misschien komt de Time Capsule ook wel terug.

 • Profielfoto
  Shmoo

  cheque op 4 november 2018 23:15
  misschien komt de Time Capsule ook wel terug.

  Als we toch op die tour gaan.

   

  Laten we de iPod terugbrengen. 🙂

   

 • Profielfoto
  Night

  iPod? Is dat niet zo’n ding dat straks gewoon in de AirPod 2 zit ingebouwd? 😇
  Over miniaturisering gesproken…

 • Profielfoto
  Pixelman

  Dit lijkt me zo fake…

  Het model van de Mac mini ziet er anders uit dan de versie die net is uitgekomen… of heb ik iets gemist?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Pixelman op 5 november 2018 10:36
  Dit lijkt me zo fake…

  Het model van de Mac mini ziet er anders uit dan de versie die net is uitgekomen… of heb ik iets gemist?

  Dan zal het snel uitkomen , wanneer de eerste mensen deze week hun nieuwe mac mini zullen ontvangen.

 • Profielfoto
  stefan1982

  Gezien de actuele levertijden in de Apple Store (6-8 weken) zou het me ook niet verbazen als er vandaag of morgen een kleine update gaat komen die het net niet gehaald heeft in de keynote.
  #wishfull-thinking