Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 4 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Verklapt de Mac mini een nieuw Apple Pro Display?

Apple verkoopt al enige tijd 4K- en 5K-schermen van LG, maar er wordt ook gehoopt op een nieuw Apple Pro Display. Dit komt waarschijnlijk in 2019 samen met de nieuwe Mac Pro. In de handleiding van de nieuwe Mac mini geeft Apple alvast een hint naar het nieuwe scherm.

Er wordt al geruime tijd gewacht op een nieuw scherm van Apple zelf. Het bedrijf heeft lang eigen schermen gemaakt, maar stopte in 2016 met de verkoop van het Thunderbolt Display. Dit 27-inch scherm was ernstig verouderd en kon niet meer zonder verloopje op een moderne Mac(Book) aangesloten worden.

Nieuw scherm voor de professional

Eerder beloofde Apple samen met de nieuwe Mac Pro ook weer een eigen Pro Display op de markt te gaan brengen. Dat hangt ongetwijfeld samen met de bevindingen van Apple’s ‘Pro Workflow’ team. Dit interne team moet de wensen van professionals die met een Mac werken, in beeld brengen. Dit team werd al eerder genoemd als belangrijke schakel bij de ontwikkeling van de in 2019 verwachtte Mac Pro.

Nu is de afbeelding in de handleiding geen garantie dat zo’n scherm er daadwerkelijk gaat komen, maar het is niet de eerste keer dat Apple ‘per ongeluk’ nog niet onthulde producten toont. Denk bijvoorbeeld aan de AirPower en de AirPods 2 en jaren terug de nieuwe iPod Touch, die al vroegtijdig in iTunes verscheen.

Wat kun je van een Apple Pro Display verwachten?

Als de afbeelding inderdaad een nieuw Apple Pro Display toont, weten we nu ongeveer wat we kunnen verwachten. Het wordt een scherm dat qua uiterlijk vrij veel op het oude Thunderbolt Display lijkt, maar dan met dunnere schermranden. Dat sluit aan bij de trend die we niet alleen bij de iPhone, maar ook bij de iPad Pro 2018 en nieuwe MacBooks zien. Verder zal het scherm in ieder geval 5K zijn met brede P3-kleurweergave en True Tone ondersteunen. Wij verwachten ook de gebruikelijke aansluitingen zoals USB-C en Thunderbolt 3 op de achterzijde. Een ingebouwde camera, mogelijk met Face ID en stereo-geluid ligt ook in de lijn der verwachtingen.

Onthulling samen met Mac Pro in 2019?

Hoewel de LG-schermen momenteel voldoen, is er vaak kritiek op de bouwkwaliteit van prestaties van de ingebouwde USB-C en Thunderbolt 3-hub. Veel professionals zullen op een scherm zitten te wachten dat door Apple is gemaakt. Voor nu is het even wachten met de en kijken wat er bij Apple in 2019, naast de nieuwe Mac Pro, nog meer in het verschiet ligt. (Zie ook → Apple bevestigt: nieuwe Mac Pro komt in 2019)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Verklapt de Mac mini een nieuw Apple Pro Display?
Sluiten