Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 21 november 2018

Logitech Crayon: goedkoop alternatief Apple Pencil nu ook los te koop

In maart bracht Apple een nieuwe 9,7-inch iPad (6e generatie) uit die ondersteuning voor de Apple Pencil heeft. Daarnaast werd ook de Logitech Crayon gepresenteerd, een goedkoop alternatief voor de Apple Pencil. Aanvankelijk was de Crayon alleen in bulk voor het onderwijs te koop, maar nu kun je ‘m ook los kopen.

In de Online Apple Store is de Logitech Crayon te koop voor € 69,95. Je kunt de Crayon in alle apps gebruiken die de Apple Pencil ondersteunen. Het digitale potlood van Logitech biedt dezelfde snelheid en nauwkeurigheid als de Apple Pencil, maar heeft wel een aantal beperkingen.

Beperkingen Logitech Crayon

Er zijn wat beperkingen om rekening mee te houden. Zo werkt de Logitech Crayon alleen met de 9,7-inch iPad van de 6e generatie en niet met een andere iPad of de iPad Pro. De punt van het digitale potlood is ook niet drukgevoelig, dus je moet om dikkere lijnen te tekenen de Crayon iets kantelen. De digitale pen maakt meteen verbinding met een iPad in de buurt, Je hoeft ‘m niet eerst via Lightning te verbinden of een koppeling via Bluetooth te starten.

Logitech Crayon 001
Klik/tap voor groter.

De accu van de Crayon gaat 7 uur mee en in tegenstelling tot de Apple Pencil kun je ‘m niet direct aan de iPad opladen. Aan de achterkant van het digitale potlood zit een Ligtning-aansluiting. Je steekt er dus direct een oplaadkabel in. Met een volledig opgeladen accu kun je maximaal 7 uur schrijven. Twee minuten opladen zou voldoende moeten zijn voor een half uur gebruik.

Prima alternatief Apple Pencil

Op het gebrek aan drukgevoeligheid na doet de Logitech Crayon niet onder voor de Apple Pencil. Over het uiterlijk valt wel het een en ander te zeggen. De een zal het speels noemen, terwijl de ander het als kinderachtig omschrijft. Een voordeel is wel dat de Crayon door zijn platte vorm niet van tafel zal rollen.

Logitech Crayon 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Logitech Crayon: goedkoop alternatief Apple Pencil nu ook los te koop
Sluiten