Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 november 2018

Jony Ive ontwerpt de ultieme diamanten (RED) ring

De eerste iMac, de iPod, iPhone en meer. Apple’s Chief Design Officer Jony Ive is en was verantwoordelijk voor het ontwerp van talloze producten die inmiddels een iconische status hebben. Je ziet zijn werk overal. Van de afwerking van minutieuze details op de iPhone XS tot de tafels in de Apple Store. Oh ja, en nu ook een diamanten ring.

Soms wil Ive even iets anders maken dan blokken aluminium MacBooks en afgeronde rechthoeken iPhones. Hij heeft samen met industrieel ontwerper Marc Newson de ultieme diamanten ring gemaakt. Dat mag je best letterlijk nemen, want de ring bestaat helemaal uit diamant. Nul metaal. Een unibody-ring?

De ring van Jony Ive

De in een laboratorium geproduceerde, synthetische diamanten zijn afkomstig van Diamond Foundry. Het was nog een behoorlijke klus om een blok diamant te produceren dat groot genoeg was om een ring uit te kerven. Er moesten zelfs speciale gereedschappen gebouwd worden om dat klusje te klaren.

“Het diamantblok zal opgebouwd zijn met enkele duizenden facetten, waarvan sommigen slechts enkele honderden micrometers groot zijn”, aldus Diamond Foundry. ”Voor de gewenste gladheid wordt de ring cilindrisch uitgesneden met een dunne waterstraal van slechts een micrometer dikte  die ook nog eens een laserstraal omvat.”

Jony Ive ring
Afbeelding via: WANT – Klik/tap voor groter.

Opbrengst gaat naar (RED)

Jony Ive en Marc Newson hebben de ring ontworpen voor een veiling voor het goede doel. De veiling zal plaatsvinden op 5 december. De opbrengst gaat een een (RED)-actie met programma’s voor de bestrijding van AIDS. Jony Ive en Marc Newson cureerden in 2013 ook al een veiling voor dit goede doel. Toen ging onder andere een rode Mac Pro onder de hamer. Veilinghuis Sotheby’s verwacht dat de ring zo’n 250.000 dollar op gaat brengen. De winnaar kan zijn eigen ringmaat opgeven en vervolgens wordt de ring daadwerkelijk gemaakt.

Apple brengt al enkele jaren speciale (PRODUCT)RED uitvoeringen uit van allerlei producten. Daarvan gaat ook een portie naar diezelfde programma’s. Dit jaar is alvast de Apple Watch aan de beurt. Deze kan nu worden voorzien van een speciaal (PRODUCT)RED bandje. Er is keuze uit diverse soorten bandjes. Daarnaast heeft Apple nog een flink aantal andere producten in een rood jasje gestoken.

 

apple watch 4 (RED)
Klik/tap voor groter

Ondertussen kijken we uit naar de iPhone 2019, die naar verwachting een nieuwe generatie Face ID en een opstapje naar 5G brengt. Succes meneer Ive!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive ontwerpt de ultieme diamanten (RED) ring
Sluiten