Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 november 2018

‘Apple brengt in 2020 eerste iPhone met 5G uit’

Hoewel 4G nu de standaard is, komt 5G er sneller dan je denkt aan. Apple wil naar verluidt in 2020 de eerste iPhone met 5G uitbrengen. De iPhone-maker zou samen met Intel aan een 5G-modem werken dat over twee jaar in de iPhone moet zitten. Er zijn echter nog wel wat hobbels op de weg.

Volgens een – naar eigen zeggen – goed ingelichte bron van Fast Company zijn er al prototypes klaar van de chip die Apple wil gebruiken. Dat Intel als partner aanhaakt, is niet verwonderlijk. Apple is namelijk verwikkeld in een conflict met chipbouwer Qualcomm, die voorheen de modems voor de iPhone leverde.

iPhone in 2020 voorzien van 5G-chip van Intel?

De bronnen van Fast Company zeggen dat de ontwikkeling van het 5G-modem op schema is. Apple zou een prototype met het typenummer 8160 testen, maar er zijn nog wel wat problemen. Zo gebruikt de chip nog erg veel energie en zou deze ook erg warm worden. Daarom is Apple naar verluidt, samen met Intel, bezig aan een opvolger van deze chip: de 8161.

Op één paard wedden is nooit slim, daarom voert Apple ook onderhandelingen met het Taiwanese MediaTek. Dit bedrijf ken je misschien als maker van de chips in goedkopere Android-toestellen en tabets die bij de Kijkshop liggen, maar het heeft serieuze ambities. Zoals Drake het zei: started from the bottom…

Intel 5G modem iPhone
Klik/tap voor groter.

Apple’s plannen met 5G

Er gaan de laatste tijd steeds meer geruchten over Apple’s plannen met 5G. Zo bleek eerder dit jaar dat het bedrijf uit Cupertino een eigen team samen heeft gesteld dat gaat Intel ondersteunen met de ontwikkeling van 5G-chips. Apple heeft bovendien een licentie voor het opzetten van een eigen 5G-netwerk rondom zijn hoofdkantoor. Dat is natuurlijk uitermate handig bij het testen van de prestaties van 5G-chips.

In Nederland heeft T-Mobile de ambitie uitgesproken om in 2020 een volledig dekkend 5G-netwerk in de lucht te hebben. De overheid bemoeit zich inmiddels ook actief met de uitrol van 5G. Providers moeten bijvoorbeeld aan eisen op het gebied van snelheid en dekking voldoen (Zie ook → 5G in Nederland: overheid verplicht 98 procent dekking)

Reageer op artikel:
‘Apple brengt in 2020 eerste iPhone met 5G uit’
Sluiten