‘iPhone 2019 bevat verbeterde antenne voor 5G’

Door: Night - 7 reacties
iPhone XS

Hoewel de iPhone XS en iPhone XR nog niet zo heel lang op de markt zijn, is het al tijd voor de eerste geruchten over de iPhone voor 2019. De doorgaans zeer betrouwbare Apple analist Ming-Chi Kuo heeft het eerste nieuws. Hij zegt dat Apple de schermen ongewijzigd laat, maar dat Apple’s smartphones nieuwe antennes krijgen, die 5G mogelijk maken.

De analist baseert zijn analyses op gegevens uit de keten van toeleveranciers van Apple. Hierdoor kan hij vaak vrij nauwkeurig voorspellen wat Apple’s plannen met toekomstige producten zijn. De meeste van zijn verwachtingen bleken keer op keer juist te zijn.

iPhone-schermen in 2019

Volgens Kuo zal het uiterlijk van de iPhone in 2019 niet veel veranderen. De schermmaten blijven ongewijzigd. Komend jaar zullen er wederom twee iPhones zijn met een OLED-scherm die 5,8- en 6,5-inch meten. Daarnaast komt er in 2019 ook weer een iPhone met een LCD-scherm van 6,1 inch. Apple noemt dit een Liquid Retina Display.

We hoeven dus geen grotere of kleinere iPhone te verwachten, maar mogelijk kan Apple wel op een andere manier verrassen. Een aantal fabrikanten is al begonnen met het integreren van camera’s in het scherm. Apple zou, als de techniek het toelaat, de selfie-camera en Face ID achter het scherm kunnen verwerken. Dan wordt de notch overbodig. En dat is toch wat we stiekem allemaal willen?

iPhone displays
De displays van de iPhones zullen in 2019 onveranderd blijven (klik/tap voor groter)

Antenne iPhone in 2019 vernieuwd

De huidige iPhone heeft zes antennes van het type LCP. Dat staat voor Liquid Crystal Polymer. Dit is een vrij gecompliceerde techniek die erg moeilijk op hoge kwaliteit te produceren is. Dat is ook gelijk een van de redenen dat Apple volgens Kuo wil overstappen op MPI (Modified Pi) antennes. Dit is een techniek die gebruikt wordt in de antennes van routers en grotere apparaten en ze zijn vaak vrij groot. Een kleinere variant zou ook erg geschikt zijn voor de volgende iPhone.

Dit heeft een aantal voordelen. Niet alleen zijn er meer leveranciers die dit type antenne kunnen maken (en dat merk je in de prijs), maar het is ook erg geschikt voor hoge frequenties. Die zijn nodig voor 5G, dat lage en hoge frequenties meer dan ooit combineert. Naar verluid krijgt de nieuwe iPhone in 2019 vier nieuwe MPI antennes en twee LCP-antennes.

iPhone Xs teardown
De iPhones zullen in 2019 antennes hebben die 5G ondersteunen – foto: iFixit (klik/tap voor groter)

Zoals altijd wordt de iPhone voor 2019 in september van dat jaar verwacht. Je kunt je de komende maanden opmaken voor veel meer (concrete) geruchten.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  En dan maar afvragen waarom de nieuwe iPhones geen recordverkopen meer behalen. Dat we ieder tweede jaar een S-model prima, maar 3 jaar lang hetzelfde toestel en dat voor die prijzen…

   

 • Profielfoto
  wensink

  Ik hoop op rechte zijkanten zoals op de iPad Pro.

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Dat doubling down op secrecy werpt wel z’n vruchten af. De nieuwe iPhone is er pas net en nu al weten we dingen over de nieuwe nieuwe iPhone..

 • Profielfoto
  Night

  Ho ho ho… Alleen de schermgrootten blijven hetzelfde. Geloof me maar dat de technici bij Apple allang weer nieuwe gadgets aan het bedenken zijn. Ook het uiterlijk, iOS en de processor zullen wel weer een update krijgen.

 • Profielfoto
  Mars

  En vergeet de nieuwe emoji’s niet….

 • Profielfoto
  bartvdv

  Geloof me maar dat de technici bij Apple allang weer nieuwe gadgets aan het bedenken zijn

  Hebben zij dat dan vroeger ook gedaan ?

 • Profielfoto
  Night

  Als grondlegger van de moderne smartphone en uitvinders van de iPod? Ja, ik denk het wel 😉