‘iPhone krijgt in 2019 nieuwe generatie Face ID’

Door: Raymon Mens - 12 reacties
Face ID notch
Afbeelding: Didier Pulicani (CC BY-SA 2.0)

Nu de nieuwe iPad Pro van Face ID is voorzien, is er geen twijfel meer: de gezichtsscanner is de toekomst. Ondertussen werkt Apple op de achtergrond ook aan een tweede generatie Face ID. Hoewel de gezichtsscanner op de iPhone XS en iPhone XR sneller is, komt dat vooral door een nieuwe chip en niet door een nieuwe sensor.

Die nieuwe sensor komt volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo in 2019 naar de iPhone. De nieuwe generatie Face ID moet niet alleen sneller zijn, maar ook vanuit een grotere hoek en vanaf een grotere afstand werken. Dat komt door een verbeterde laser.

Voordelen tweede generatie Face ID

Volgens Kuo gaat Apple voor de tweede generatie Face ID een nieuwe laser gebruiken. Apple noemt dit ook wel de rasterprojector. Die legt gezichtsgegevens vast door meer dan 30.000 onzichtbare stippen te projecteren en te analyseren. Zo wordt het ‘reliëf’ van je gezicht duidelijk. Een andere camera brengt dit patroon weer in kaart en zo wordt je gezicht gescand.

Face ID werking
Klik/tap voor groter.

De nieuwe rasterprojector is naar verluidt krachtiger. Dat komt niet alleen de grootte van de hoek en maximale afstand ten goede, maar moet ook zorgen dat fel licht minder invloed heeft op de gezichtsscanner. In fel zonlicht wil het nu nog wel eens fout gaan met de gezichtsscanner.

Meer verbeteringen iPhone 2019

Apple onthult de nieuwe iPhone ieder jaar in september, dus de iPhone 2019-modellen zijn nog heel ver weg. Toch hebben we al wel wat geruchten gehoord. Naast een nieuwe Face ID-camera aan de voorkant, zou Apple ook broeden op drie camera’s aan de achterkant. De formaten van de telefon wijzigen volgend jaar naar verluidt niet. Apple zou vasthouden aan 5,8 en 6,5-inch voor de OLED-variant en 6,1-inch voor het goedkopere LCD-model. (Zie ook → Groot is de toekomst: ‘In 2019 geen nieuwe kleine iPhone meer’)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Cest Mac

  Vind het gewoon slecht dat geen Touch ID meer in de nieuwe iPhone’s zijn. Wel bij de nieuwe MacBook Air. Dus dat is natuurlijk goed dat ze daar wel Touch ID in hebben nu. Hoop dat er weer Touch ID terug komt op de iPhone.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Cest Mac op 2 november 2018 17:23
  Vind het gewoon slecht dat geen Touch ID meer in de nieuwe iPhone’s zijn. Wel bij de nieuwe MacBook Air. Dus dat is natuurlijk goed dat ze daar wel Touch ID in hebben nu. Hoop dat er weer Touch ID terug komt op de iPhone.

  Waarom is het slecht dan?

  ik vind face-id een dikke verbetering tegenover touch-id bij het openen van een notificatie.

 • Profielfoto
  .Robin

  FaceID doet de continuiteit een beetje ten goede. Juist in een MacBook hadden ze ook makkelijk FaceID kunnen inbouwen, maar dat slaan ze dus weer over.

  Doe of overal TouchID of overal FaceID.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  .Robin op 2 november 2018 18:58
  Doe of overal TouchID of overal FaceID.

  Zou die FaceID de boel niet gewoon onnodig duur maken in een computer?

  Ik vind face-id een dikke verbetering tegenover touch-id bij het openen van een notificatie.

  Vind ik ook. Als ik nu terug ga naar een ander toestel, dan is die vingerafdruk weer wennen. Wat mij betreft is het puur gewoonte.

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Face ID vind ik gewoon heel slecht. Ook met de notch op de iPhone is gewoon erg lelijk. Ben gewoon een voorstander van Touch ID omdat het veel makkelijker werkt. Je hoeft dan niet perse naar je telefoon te kijken voor te ontgrendelen. Daarnaast wil ik niet dat de camera altijd aanstaat voor de scan. Zie meer voordelen in Touch ID gewoonweg. Apple luistert gewoonweg niet naar zijn klanten zoals Tim Cook tijdens de presentatie aangaf. Want er zijn genoeg klanten die dat juist niet willen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Zal wel persoonlijk zijn. Ik vind TouchID extreem hinderlijk op i-Devices sinds ik de iPhoneX heb. Op mijn MBP vind ik de TouchID heel natuurlijk. Weet ook niet hoe FaceID zou werken: met een extra swipe over het trackpad ofzo nadat je gezicht is herkend? Kan ik net zo goed even TouchID doen.

 • Profielfoto
  rkuipersgrunn

  Cest Mac op 2 november 2018 21:33
  Face ID vind ik gewoon heel slecht. Ook met de notch op de iPhone is gewoon erg lelijk. Ben gewoon een voorstander van Touch ID omdat het veel makkelijker werkt. Je hoeft dan niet perse naar je telefoon te kijken voor te ontgrendelen. Daarnaast wil ik niet dat de camera altijd aanstaat voor de scan. Zie meer voordelen in Touch ID gewoonweg. Apple luistert gewoonweg niet naar zijn klanten zoals Tim Cook tijdens de presentatie aangaf. Want er zijn genoeg klanten die dat juist niet willen.

  Apple luistert wel naar haar klanten. Naar mij bijvoorbeeld: ben erg blij met FaceId en wil niet meer terug naar touch.

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik vond Touch ID ook veel fijner. Een camera die continu aanstaat hoeft van mij niet. Plak ‘m liever af.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Heb een iPad air 2 en een XS Max, FaceID is geweldig, moet ook elke keer denken als ik mijn iPad pak van “oh ja, vinger scannen”.

  Geef mij maar FaceID.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Ps. inloggen op macbook doe je gewoon met je Apple Watch, werkt zo super snel en goed !:)

 • Profielfoto
  steveb

  nieuwe generatie lijkt me eerder om face id in de mac te plaatsen.

  1. omdat ons mac scherm verder is dan het iPhone scherm
  “face id op grotere afstand en bredere hoek”

  2. betere bescherming bij multi user?
  als onze kinderen zich voor het scherm zette,
  – kan ouderlijk toezicht toegepast worden.  ongeacht het ingelogde profiel
  – kunnen ze bij hun persoonlijke bestanden maar niet bij de bestanden van de ouders

  dit gerucht lijkt mij veel te vroeg om over de volgende serie iPhone te gaan. Maar er zijn veel andere geruchten

  – apple werkt aan een mac pro early 2019
  https://www.onemorething.nl/2018/04/nieuwe-mac-pro-2019/

  – arm chip komt naar de mac?
  https://www.onemorething.nl/2018/10/intel-mac-arm-2020/

  – er zit al een ARM chip in de mac book air  en iMac pro.  want T2 is ARM
  https://www.onemorething.nl/2018/11/mac-t2-chip-beveiligt-tegen-afluisteren/

  als je bovenstaande artikels samen telt, dan lijkt aller er op te wijzen dat er een bionic chip naar de mac pro komt
  – T3 wordt een bionic chip.
  – bionic chip Komt naar mac book pro
  – of wordt het een A12 bionic chip in elk mac scherm?
  klinkt als: komt er nog een mac mini pro of mac pro op de markt komt?  dan is het met een nieuw cinema display. (lees HDMI 2.1 :  8K -10k  120Ghz)

   

   

 • Profielfoto
  Chytin

  Kevin op 2 november 2018 22:57
  Ik vond Touch ID ook veel fijner. Een camera die continu aanstaat hoeft van mij niet. Plak ‘m liever af.

  Moet je zeker doen. Je wilt de doosje Kleenex op je kamer niet delen met wereld. Niet iedereen hoeft te weten dat jij verkouden bent.