Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2018

iOS 12.1.1 breidt mogelijkheden Haptic Touch iPhone XR uit

iOS 12.1.1 komt binnenkort uit en brengt goed nieuws voor bezitters van de iPhone XR. Apple breidt in deze iOS-versie de mogelijkheden van Haptic Touch namelijk uit. Het wordt ook op de iPhone XR mogelijk om notificaties met een stevige druk op het scherm uit te klappen.

Dit was voorheen alleen met 3D Touch, de tegenhanger van Haptic Touch, mogelijk. 3D Touch bestaat al sinds de iPhone 6s en zorgt ervoor dat het scherm van de iPhone ook kan detecteren hoe hard je drukt. Het scherm van de iPhone XR kan dat echter niet, dus moet Apple het met Haptic Touch emuleren.

Notificaties met Haptic Touch op iPhone XR

Haptic Touch zorgt er op de iPhone XR ook voor dat je de zaklamp en camera vanaf het lockscherm met een stevige druk kunt openen. In iOS 12.1.1 wordt daar de mogelijkheid om een notificatie uit te klappen aan toegevoegd. Je drukt wat steviger en langer op de notificatie om dit te doen. De opties die verschijnen, zijn per app verschillend. In WhatsApp kun je bijvoorbeeld direct antwoorden, maar de Mail-app geeft je een preview van een bericht en laat je kiezen om dit te verwijderen of als gelezen te markeren.

Haptic Touch iPhone XR notificatie
Snel antwoorden door een stevige druk op de notificatie – Klik/tap voor groter.

3D Touch kan nog steeds meer

Hoewel Apple de mogelijkheden van Haptic Touch langzaam aan het uitbreiden is, kan 3D Touch nog steeds meer. Zo kun je met 3D Touch stevig op het icoon van een app drukken om snelkoppelingen te zien en kun je binnen bijvoorbeeld Safari een voorbeeld van een link bekijken door er stevig op te drukken (Peek en Pop). Deze mogelijkheden heeft Haptic Touch niet, maar het is goed om te zien dat Apple de opties voor de iPhone XR wel uit blijft breiden.

iOS 12.1.1 wordt binnen enkele weken verwacht. (Zie ook → iPhone XR: het verschil tussen 3D Touch en Haptic Touch)

Reageer op artikel:
iOS 12.1.1 breidt mogelijkheden Haptic Touch iPhone XR uit
Sluiten