Raymon Mens
Raymon Mens HomeKit 7 november 2018

Trådfri: HomeKit voor slimme stopcontacten IKEA vertraagd

Sinds enkele weken verkoopt IKEA naast slimme lampen uit de Trådfri-serie ook slimme stopcontacten. Je kunt ze in een bestaand stopcontact doen en maakt er zo een slim stopcontact van dat met een app of afstandsbediening in- en uit te schakelen is. De woongigant beloofde snel ondersteuning voor Apple’s HomeKit, maar er is sprake van vertraging.

Het IKEA Trådfri-team laat weten nog wat langer nodig te hebben om de slimme stopcontacten met HomeKit te laten werken. Er is een probleem met de betrouwbaarheid opgetreden. Dat moet eerst opgelost worden, voordat een update uitgerold wordt.

HomeKit met onbekende vertraging

Het uitbrengen van een apparaat met HomeKit-ondersteuning is een intensief proces. De software moet niet alleen gemaakt worden, ook Apple moet het apparaat goedkeuren. Mogelijk heeft het bedrijf uit Cupertino een probleem met de stopcontacten van IKEA ontdekt en ze daarom afgewezen. Volgens IKEA moeten we op een ‘onbekende vertraging’ rekenen.

IKEA Tradfri slimme stopcontacten
Klik/tap voor groter.

Dit zal mensen die geïnvesteerd hebben in de Trådfri-lampen niet geruststellen, aangezien de initiële ondersteuning voor HomeKit daar ook langer op zich liet wachten. Als IKEA er echter in slaagt om HomeKit aan de praat te krijgen, heeft het bedrijf het goedkoopste assortiment met slimme apparaten op de markt. Om te kunnen functioneren vereist dit ecosysteem een bridge die op je router is aangesloten en vervolgens communiceert met alle accessoires.

Slimme stopcontacten IKEA Trådfri

De slimme stopcontacten zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar. De variant met afstandsbediening kost € 19,95 en alleen het slimme stopcontact wordt voor € 9,99 verkocht. Als je al een Trådfri-verbindingshub hebt, kun je de stopcontacten via de app bedienen.

Reageer op artikel:
Trådfri: HomeKit voor slimme stopcontacten IKEA vertraagd
Sluiten