HomeKit: slimme lampen LIFX nu ook in Benelux te koop

Door: Raymon Mens - 9 reacties
LIFX HomeKit

Goed nieuws voor liefhebbers van HomeKit. Er is sinds kort weer meer te kiezen, want LIFX heeft zijn officiële komst naar de Benelux aangekondigd. Het van oorsprong Australische bedrijf maakt veel slimme verlichting die werkt met HomeKit. Van traditionele lamp tot buizen en panelen.

Natuurlijk zijn er al een boel HomeKit-lampen, zoals die van Philips Hue en IKEA Trådfri, maar LIFX heeft veel meer keuze. Zowel op het gebied van prijs (van vrij goedkoop naar behoorlijk duur) als assortiment.

HomeKit-producten LIFX

De fabrikant heeft diverse producten die met HomeKit werken. De goedkoopste zijn de LIFX Mini-lampen die zowel in kleur als wit te krijgen zijn. De A60 is een wat krachtigere lamp, die er ook met een GU10-fitting is. Complete inbouw-lampen zijn er ook in de 1000-serie. Voor outdoor is er de BR30 en je kunt heel je muur van lampen voorzien met de Beam (kleine panelen), LIFX Z (strip) en Tile (grote panelen).

LIFX Tile
Klik/tap voor groter.

Naast Apple’s ecosysteem, werken de producten ook met Google Assistant, Amazon Alexa en Microsoft Cortana. Een pluspuntje is dat de laatste scene onthouden wordt, zelfs als de lampen zonder stroom komen te zitten. Vooralsnog zijn de lampen alleen bij de fabrikant zelf te bestellen, maar ze komen ook naar retailers zoals Bol.com, BCC, Beaumotica, Coolblue en MediaMarkt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Aiko.

  Weer een ‘advertisement’. Zucht.

 • Profielfoto
  meesje

  Aiko op 8 november 2018 22:39
  Weer een ‘advertisement’. Zucht.

  Ik vind dit nog wel meevallen. Het is in ieder geval Apple (HomeKit) gerelateerd. Het veelvuldige ‘google’ nieuws en zelfs een review van een Android toestel, dat vind ik niet OMT waardig. Pas dan de naam van website aan en pretendeer niet een Apple nieuwssite te zijn. Bovenin Safari staat zelfs: Alles over Apple. iPhone, iOS….

 • Profielfoto
  djneo

  Aiko op 8 november 2018 22:39
  Weer een ‘advertisement’. Zucht.

  Dat zijn alle Sonos berichten ook, dit heeft gelukkig nog iets met Homekit te maken

 • Profielfoto
  eppelke

  Nou die kunnen wegblijven, veel te duur. Dan is Hue toch een stuk goedkoper. En die doodt het ook goed. In 2013 gekocht, toen gedaan om vanuit Oostenrijk mijn lampen aan en uit te zetten, op willekeurige tijden en het werkte goed volgens de buren.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Ik vind dit soort berichten wél leuk om te lezen 🙂 Maar misschien ben ik de enige hier die niet dagelijks elke (tech)nieuwssite volgt…

 • Profielfoto
  koen

  Ik ook

 • Profielfoto
  Night

  Wat een gezanik.

  Verder: We proberen een zo breed mogelijk nieuwsaanbod voor bezitters van Apple producten te bieden, zodat er voor elk ‘soort’ gebruiker wel iets van zijn of haar gading tussenzit. Dat hoeft daarom niet altijd voor iedereen even interessant te zijn. Je bent verder ook nooit verplicht een artikel te lezen.

  Om even terug te komen op de review van een niet-Apple smartphone: Dat dient als vergelijkingsmateriaal voor de iPhone. Door vergelijkende artikelen te plaatsen kunnen aanstaande kopers beter zien of een iPhone wel of geen geschikte aankoop zou zijn. Ook kan de koers die Apple ‘vaart’ met zijn smartphones, afgezet tegen de concurrentie, beter beoordeeld worden.

  Advertorial? Nee. Als we die plaatsen, staat er altijd iets van #ADV in de titel.

  Ten slotte: Graag zien we de reacties beperkt tot reacties op het artikel zelf. Niet of men het al dan niet gepast of interessant vindt of er zowaar een spellings- of stijlfout in heeft ontdekt. Dergelijke reacties zullen met toenemend strengere hand verwijderd worden. De reden? Ze hebben werkelijk geen enkele meerwaarde voor de discussie over (de inhoud van) het artikel en wekken slechts ergernis op bij mede-OMT-ers.

  Voor degenen die zich aangesproken voelen: op bovenstaande is geen reactie gewenst. Het is puur ter info. Wil je een reactie geven? Doe het dan op de inhoud van het artikel of geef je mening op een reactie van iemand anders. Dát is een discussie.

 • Profielfoto
  Ce

  Vrij lelijke en prijzige lampen. Heb ‘ns naar wat prijzen in DLD (Amazon) gekeken.

 • Profielfoto
  Night

  En om nou te zeggen dat ik die panelen mooi vind…. niet echt. Maar smaken verschillen.