Harry Potter Wizards Unite: nieuwe AR-game Niantic in 2019

Door: Raymon Mens - 1 reactie
Harry Potter Wizards Unite

Niantic, de ontwikkelaar achter Ingress en natuurlijk Pokémon GO heeft onthuld dat zijn volgende game in 2019 zal verschijnen. Het gaat om Harry Potter: Wizards Unite, waarin je opnieuw met je iPhone de straat op moet om te spelen. Dit keer niet met Pokémon, maar met magie en spreuken.

In de zomer van 2016 was Pokémon GO een enorme hype en zag je overal spelers lopen. Met de nieuwe Harry Potter-game wil de ontwikkelaar dat succes repliceren. Aanvankelijk zou de game in de zomer van 2018 uitkomen, maar er is vertraging. Nog even geduld voordat je de toverstok grijpt!

Verhaal Harry Potter Wizards Unite

Inmiddels is wel meer bekend over het verhaal en is er een trailer. Als speler ben je onderdeel van de Magic Code van de Secret Intervention Group. Die moet voorkomen dat de wereld van de tovenarij wordt ontdekt. Je baant je via AR een weg door het magische universum van JK Rowling, maakt spreuken en ontmoet fantastische dieren. Natuurlijk allemaal zonder het vermoeden van onwetende Dreuzels te wekken.

In afwachting van de release is het inmiddels mogelijk om je op de officiële site te registreren. Alvast oefenen, maar geen zin in Pokémon GO meer? Er zijn legio games met hetzelfde concept beschikbaar. De afgelopen maanden kwamen bijvoorbeeld Jurassic World Alive en Ghostbusters World uit.

Release in 2019

Niantic wilde niet zeggen wanneer in 2019 Harry Potter Wizards Unite verschijnt. Gezien er al behoorlijk wat vertraging is, kun je vrijwel zeker op de eerste helft van het jaar rekenen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Rick

    Dat hebben we ook echt nodig meer mensen die als een zombie zich door het verkeer maneuvreren