Google Foto’s voor iOS met drie nieuwe functies

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Google Foto's

Google Foto’s voor iOS is bijgewerkt met een aantal interessante nieuwe functies. Google maakt het niet alleen mogelijk om het diepte-effect van een portretfoto aan te passen, er is ook een nieuw filter voor portretfoto’s en je kunt via de dienst nu fotoboeken bestellen.

Diepte-effect portretfoto’s aanpassen

De eerste nieuwigheid zullen gebruikers van een iPhone XS en iPhone XR al kennen. Het is in de Foto’s-app van iOS op deze toestellen namelijk mogelijk om het diepte-effect van portretfoto’s aan te passen. Je kunt de achtergrond meer of minder vervagen. Google Foto’s brengt die functionaliteit ook naar oudere toestellen die portretfoto’s kunnen maken. Google gebruikt zijn eigen algoritme dat onafhankelijk van dat van Apple werkt. De optie is te vinden door twee keer op de bewerk-knop (schuifjes) te drukken bij een foto.

Google Foto's iOS
Klik/tap voor groter.

Color Pop filter

Een andere nieuwe functie is een filter genaamd Color Pop (in Nederlands: fel kleurenaccent). Dit stelt je in staat om de achtergrond van portretfoto’s te ontdoen van kleuren, terwijl het hoofdonderwerp van je foto in kleur blijft. Het filter werkt alleen met portretfoto’s en is te vinden als eerste keuze onder de bewerk-knop (schuifjes).

Fotoboeken bestellen

De laatste nieuwe optie is het bestellen van fotoboeken. Dit kan rechtstreeks vanuit de Google Foto’s-app. Apple is onlangs met deze service gestopt, maar Google begint er juist mee. Een fotoboek met softcover van 17,8×17,8 cm heeft een vanaf-prijs van € 12,99 en een hardcover van 22,9×22,9 cm begint bij € 22,99. Ieder fotoboek kan maximaal 100 foto’s bevatten en je kunt vanuit de app ook meteen onderschriften toevoegen. De optie ‘fotoboeken’ is te vinden in het uitklap-menu links in de app.

Google Foto's iOS fotoboeken 2
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Geniaal dat Google die diepte functie wel beschikbaar stelt voor oudere iPhone’s. 👍😜

 • Profielfoto
  Moos

  mmww op 20 november 2018 11:02
  Geniaal dat Google die diepte functie wel beschikbaar stelt voor oudere iPhone’s. 👍😜

  Het voorbeeld laat dan ook mooi zien waarom Apple dit niet doet

 • Profielfoto
  tq255

  Mac_max op 20 november 2018 11:08

  mmww op 20 november 2018 11:02
  Geniaal dat Google die diepte functie wel beschikbaar stelt voor oudere iPhone’s. 👍😜

  Het voorbeeld laat dan ook mooi zien waarom Apple dit niet doet

  Met je eens, wat een lelijke bokeh effecten, ene gedeelte van de achtergrond is wel weer scherp, andere niet. De software weet niet wat nou het onderwerp is en wat de achtergrond is.

 • Profielfoto
  vincentvega

  Ik zie geen update en ook niet de mogelijkheid om deze aanpassingen te doen in de app die ik nu erop heb staan