Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 november 2018

Voor op reis: GigSky lanceert eSIM voor iPhone XS en iPhone XR

De iPhone XS en iPhone XR zijn de eerste Apple-smartphones ooit met ondersteuning voor eSIM. Terwijl we nog in afwachting van de plannen van Nederlandse providers zijn, lanceert data-aanbieder GigSky vandaag alvast ondersteuning voor de virtuele simkaart van de iPhone.

GigSky richt zich vooral op reizigers die op hun bestemming mobiele data willen hebben. Dat is door de eSIM nu een stuk makkelijker geworden. Je kunt je gewone simkaart blijven gebruiken om bereikbaar te zijn, maar mobiele data via de virtuele simkaart laten lopen. Dat is het voordeel van dual-sim.

eSIM voor iPhone met GigSky

De provider biedt mobiele data aan in praktisch alle continenten. De goedkoopste bundel is 300MB en 1 dag geldig, dat kost je 10 euro. Ga je langer op reis? Dan kun je maximaal 5GB kopen voor 50 euro en dat voor 30 dagen gebruiken. Je kunt data via de app van de provider kopen en daar ook de activatie van je virtuele simkaart regelen. Betalen kan overigens alleen met een creditcard.

Klik/tap voor groter.

Na het kopen van data krijg je van GigSky een (virtuele) eSIM die aan je iPhone wordt toegevoegd. Vervolgens kun je in iOS de virtuele sim als primaire lijn of secundaire lijn configureren. In het geval van GigSky stel je in dat alle data via de secundaire lijn loopt, maar je telefoongesprekken via de primaire lijn (je vaste simkaart).

eSIM in iPhone XS en iPhone XR

De iPhone XS en iPhone XR zijn momenteel de enige Apple-toestellen die dual-sim met eSIM ondersteunen. Hoewel je maximaal twee lijnen tegelijk kunt gebruiken (dual-sim) is het wel mogelijk om meer dan één eSIM op te slaan. Je kunt via de instellingen dan gewoon je standaard- en secudaire lijn veranderen. Zo wordt het tijdens reizen ook interessant om rond te shoppen voor lokale eSIM-aanbieders die misschien een voordeliger plan dan GigSky hebben. (Zie ook → Zo werkt dual-sim in de iPhone XS en iPhone XR)

eSim iPhone kiezen
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor op reis: GigSky lanceert eSIM voor iPhone XS en iPhone XR
Sluiten