Voor op reis: GigSky lanceert eSIM voor iPhone XS en iPhone XR

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De iPhone XS en iPhone XR zijn de eerste Apple-smartphones ooit met ondersteuning voor eSIM. Terwijl we nog in afwachting van de plannen van Nederlandse providers zijn, lanceert data-aanbieder GigSky vandaag alvast ondersteuning voor de virtuele simkaart van de iPhone.

GigSky richt zich vooral op reizigers die op hun bestemming mobiele data willen hebben. Dat is door de eSIM nu een stuk makkelijker geworden. Je kunt je gewone simkaart blijven gebruiken om bereikbaar te zijn, maar mobiele data via de virtuele simkaart laten lopen. Dat is het voordeel van dual-sim.

eSIM voor iPhone met GigSky

De provider biedt mobiele data aan in praktisch alle continenten. De goedkoopste bundel is 300MB en 1 dag geldig, dat kost je 10 euro. Ga je langer op reis? Dan kun je maximaal 5GB kopen voor 50 euro en dat voor 30 dagen gebruiken. Je kunt data via de app van de provider kopen en daar ook de activatie van je virtuele simkaart regelen. Betalen kan overigens alleen met een creditcard.

eSIM GigSky
Klik/tap voor groter.

Na het kopen van data krijg je van GigSky een (virtuele) eSIM die aan je iPhone wordt toegevoegd. Vervolgens kun je in iOS de virtuele sim als primaire lijn of secundaire lijn configureren. In het geval van GigSky stel je in dat alle data via de secundaire lijn loopt, maar je telefoongesprekken via de primaire lijn (je vaste simkaart).

eSIM in iPhone XS en iPhone XR

De iPhone XS en iPhone XR zijn momenteel de enige Apple-toestellen die dual-sim met eSIM ondersteunen. Hoewel je maximaal twee lijnen tegelijk kunt gebruiken (dual-sim) is het wel mogelijk om meer dan één eSIM op te slaan. Je kunt via de instellingen dan gewoon je standaard- en secudaire lijn veranderen. Zo wordt het tijdens reizen ook interessant om rond te shoppen voor lokale eSIM-aanbieders die misschien een voordeliger plan dan GigSky hebben. (Zie ook → Zo werkt dual-sim in de iPhone XS en iPhone XR)

eSim iPhone kiezen
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dat is echt heel duur

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Als je meerdere esims kan instellen, heb je bij een Europareis dus de mogelijkheid om een Belgisch, Frans en Spaans nummer in te stellen…?

  (mocht je op vakantie gaan naar Spanje)

 • Profielfoto
  GuidoH

  xaddict op 8 november 2018 11:24
  Dat is echt heel duur

  Het is maar waar je het mee vergelijkt… Als je bijvoorbeeld in Amerika op vakantie gaat, heb je voor 50 euro bij KPN slechts 600MB.

 • Profielfoto
  dirkuijt

  Ik ben nu in Japan en 1mb bij T-Mobile is hier 4,5 euro 😳

  Een eSim had nu echt chill geweest… nu steeds tussen wifi’s gehoot en dat was niet alles. Volgende keer een pocketwifi, of liefst een eSim!

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  No worries. ’t is een kwestie van tijd voordat alle operators eSim gaan ondersteunen. Als de eerste over de sloot is kunnen de anderen niet achterblijven.

 • Profielfoto
  gipsman

  Begrijp ik dat Truphone/GigSky in BE/NL geen dekking bieden, omdat ze geen gebruik kunnen maken van het 3G/4G netwerk van de providers? En werkt  in het buitenland de eSIM met bv Gigsky om een wifi only iPad via de iPhone een internetverbinding te geven? (personal hotspot)

 • Profielfoto
  Odie

  gipsman op 8 november 2018 13:28
  Begrijp ik dat Truphone/GigSky in BE/NL geen dekking bieden, omdat ze geen gebruik kunnen maken van het 3G/4G netwerk van de providers? En werkt  in het buitenland de eSIM met bv Gigsky om een wifi only iPad via de iPhone een internetverbinding te geven? (personal hotspot)

  Ja, het is gewoon een SIM. Alleen eentje die je download in plaats van dat je hem erin moet steken.

 • Profielfoto
  yourt

  Ben toch blij da’k een Netgear Aircard Mifi gekocht heb een tijd geleden, komt nog steeds van pas. Komende zomer naar Vietnam: local sim erin, en hoppa… iedereen online.