Opmerkelijk gerucht: ‘Apple start productie iPhone X opnieuw’

Door: Raymon Mens - 14 reacties
iPhone X achterkant

Er wordt al een tijdje geroepen dat de iPhone XS en iPhone XR niet het verkoopsucces zijn waar Apple op gehoopt had. Er gaan veel geruchten over Apple-leveranciers die minder orders krijgen. Wij waarschuwen al een tijdje voor dat soort verhalen, die meestal niet waar blijken. Nu is er echter iets opmerkelijks aan de hand. Volgens The Wall Street Journal neemt Apple de iPhone X weer in productie.

De reden zou een overeenkomt met Samsung Display zijn. Dit is Apple’s leverancier van OLED-schermen voor de iPhone en Apple zou een afnameverplichting hebben. Volgens insiders worden die door de tegenvallende verkoopaantallen van de iPhone XS en iPhone XS Max echter niet gehaald. Daarom zou de productie van de iPhone X weer gestart worden.

iPhone X straks terug in de schappen?

Uit het gerucht blijkt niet op welke schaal Apple de productie wil herstarten. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de iPhone X terugkeert in de schappen van de (Online) Apple Store. Bij de presentatie van een nieuwe iPhone haalt Apple namelijk altijd een aantal oude modellen uit te schappen. Dit jaar werden de iPhone SE, iPhone 6s en iPhone X geschrapt. Een terugkeer in de officiële Apple Store zou een vreemd signaal geven.

Wel mogelijk is dat Apple resellers en telecomproviders inzet om het toestel opnieuw aan te bieden. Er wordt nu al vaak met oude voorraad gestunt en als dit gerucht waar is, kan het zijn dat de iPhone X straks voor een aantrekkelijke prijs aangeboden wordt.

iPhone X
Klik/tap voor groter.

Is de iPhone X nog de moeite?

Aan de iPhone X heb je ook in 2018 en 2019 nog een prima toestel. Het OLED-scherm doet niet onder voor dat van de iPhone XS en de A11-chip is niet de allernieuwste meer, maar zorgt er wel voor dat je nog jaren vooruit kunt met software-updates. Een concreet nadeel is dat de prestaties van de camera in het donker aanzienlijk slechter zijn dan die van de iPhone XS. (Zie ook → Camera iPhone XS bevat meer vernieuwingen dan gedacht)

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Fake news! En belachelijk dat de iPhone X zo wordt weggezet als antiek toestel! Je gaat echt geen verschil merken tussen X en de XS!
  De camera van de X maakt beelden zonder na bewerking! Photoshop bestaat al jaren!
  Het enige grote verschil is 3 i.p.v. 4GB ram.

  Technologie!? Je kunt je geld er beter niet aan uitgeven! De iPhone XS is over een maand of 9 ook OUD nieuws! —> iPhone 11 met 5 GB ram. 👍💰

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  “Een concreet nadeel is dat de prestaties van de camera in het donker aanzienlijk slechter zijn dan die van de iPhone XS.”

  Misschien “minder goede foto’s” wat positiever dan wat jullie schrijven?

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  We zullen het zometeen wel gaan zien. Zodra ze de Black Cyber Weekend deal presenteren en je kunt de iPhones kopen met 199,- korting dan weet je dat er iets aan de hand is. 😀

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Zou het iets met de te hoge verkoop prijzen zijn?

  Dat zou een mooi signaal zijn voor Apple.
  Ondertussen ben ik heel erg blij met mijn One+ 6T, ik heb nu meer mogelijkheden, die ik bij Apple al jaren mis.

  Nee ik heb geen spijt van deze aankoop.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Zou het iets met de te hoge verkoop prijzen zijn?

  Er staat toch duidelijk in het artikel dat er een afnameverplichting zou zijn. Ofwel stockeert Apple de displays ergens in een magazijn om ze later te vernietigen, ofwel proberen ze de kostprijs en nog iets meer er uit te halen. Maar dat zal leiden tot kannibalisme van de XS en de XR. Vandaar dus dat extra dipje in de beurskoers tussen drie en vier uur, zo net voor sluitingstijd.

 • Profielfoto
  midas

  Klinkt logisch, ik heb altijd de nieuwste iPhone maar ben afgehaakt bij deze nieuwe. Ik betaal voor een iPhone niet meer dan een Macmini.

  mijn 7 plus werkt prima, kan er alles mee. Totaal geen reden on te updaten, en zeker niet voor meer dan 1000,-

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wel Apple , gooi de XS dan morgen in afslag , dan haal je wel de verkoopcijfers.

 • Profielfoto
  wensink

  @bartvdv en het feit dat ze meer displays hadden besteld dan dat ze nodig hadden, betekent dat ze minder telefoons hebben verkocht dan ze voorspelden. Ook dat staat in het artikel.
  De achterlijke verkoopprijs van die telefoons kan daar heel goed een rede voor zijn.

 • Profielfoto
  KR1275

  De X is nog volop verkrijgbaar, dus kennelijk is er al sprake van flinke restpartijen.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Heb een aantal weken geleden de iPhone X (256 GB) gekocht ipv de XS, puur vanwege de prijs. Scheelde me een paar honderd euro. Dat heb ik er wel voor over voor een iets minder kwaliteit bij het fotograferen in duisternis zonder flits, wat ik trouwens zelden doe met een smartphone. Daarvoor neem ik toch liever een echte camera. De camera in de iPhone gebruik ik alleen voor snapshots. Voor het echte werk gebruik ik mijn Canon EOS80D of mijn Canon Powershot G7X II.

 • Profielfoto
  iMaf

  Aan alle mooie liedjes komt een einde 😔

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Productie van de iPhone X kan ik me alleen voorstellen in India, om daar te ontkomen aan de heffingen en om lagere prijzen te kunnen hanteren zonder meteen de Xs af te moeten prijzen. Een eventuele te hoge afnameverplichting bij Samsung (op zich al super onwaarschijnlijk) kun je opvangen door wat voorraad van die display op te bouwen. Voor de productie in 2019 (en mogelijk 2020).

  Ik vraag me af waar de WSJ mee bezig is. Lijkt op koersmanipulatie (potentieel extreem lucratief). De zelfde modus operandi dus als Nikkei dat ook bekend staat om zijn jaarlijkse onjuiste en misleidende anonieme info over de supply chain. Die desondanks nog steeds overal prominent aandacht krijgt.

 • Profielfoto
  rob seller

  Ik hoop wel met de juiste chipset voor netwerk…. heb nu mijn derde iPhone x voor tmobile netwerk gekregen, constant gemiste oproep smssen maar gemiste oproepen

 • Profielfoto
  PowerMac

  midas op 22 november 2018 20:04
  ik heb altijd de nieuwste iPhone maar ben afgehaakt bij deze nieuwe.

  mijn 7 plus werkt prima

  als je bij deze afgehaakt zou zijn, zou je nu dus de iPhone X hebben, en niet de 7+…