Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Opmerkelijk gerucht: ‘Apple start productie iPhone X opnieuw’

Er wordt al een tijdje geroepen dat de iPhone XS en iPhone XR niet het verkoopsucces zijn waar Apple op gehoopt had. Er gaan veel geruchten over Apple-leveranciers die minder orders krijgen. Wij waarschuwen al een tijdje voor dat soort verhalen, die meestal niet waar blijken. Nu is er echter iets opmerkelijks aan de hand. Volgens The Wall Street Journal neemt Apple de iPhone X weer in productie.

De reden zou een overeenkomt met Samsung Display zijn. Dit is Apple’s leverancier van OLED-schermen voor de iPhone en Apple zou een afnameverplichting hebben. Volgens insiders worden die door de tegenvallende verkoopaantallen van de iPhone XS en iPhone XS Max echter niet gehaald. Daarom zou de productie van de iPhone X weer gestart worden.

iPhone X straks terug in de schappen?

Uit het gerucht blijkt niet op welke schaal Apple de productie wil herstarten. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de iPhone X terugkeert in de schappen van de (Online) Apple Store. Bij de presentatie van een nieuwe iPhone haalt Apple namelijk altijd een aantal oude modellen uit te schappen. Dit jaar werden de iPhone SE, iPhone 6s en iPhone X geschrapt. Een terugkeer in de officiële Apple Store zou een vreemd signaal geven.

Wel mogelijk is dat Apple resellers en telecomproviders inzet om het toestel opnieuw aan te bieden. Er wordt nu al vaak met oude voorraad gestunt en als dit gerucht waar is, kan het zijn dat de iPhone X straks voor een aantrekkelijke prijs aangeboden wordt.

Klik/tap voor groter.

Is de iPhone X nog de moeite?

Aan de iPhone X heb je ook in 2018 en 2019 nog een prima toestel. Het OLED-scherm doet niet onder voor dat van de iPhone XS en de A11-chip is niet de allernieuwste meer, maar zorgt er wel voor dat je nog jaren vooruit kunt met software-updates. Een concreet nadeel is dat de prestaties van de camera in het donker aanzienlijk slechter zijn dan die van de iPhone XS. (Zie ook → Camera iPhone XS bevat meer vernieuwingen dan gedacht)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Opmerkelijk gerucht: ‘Apple start productie iPhone X opnieuw’
Sluiten