Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Gelekte info: ‘Apple Pay arriveert komende week in België’

Het wordt een spannende week voor Belgische Apple-gebruikers. Apple Pay zou namelijk komende week in het land arriveren. Het zou slechts een kwestie van dagen tot de officiële aankondiging kunnen zijn. Dat blijkt uit een gelekte brief over de uitrol van Apple’s betaalsysteem die naar Aldi-filialen in het land gestuurd is.

De lancering zou plaatsvinden in de week van 26 november tot en met 2 november. Dan mogen ook stickers met Apple Pay-logo’s op de deuren van winkels worden geplakt. Die zijn alvast naar de filialen verstuurd. “Deze stickers mogen pas de dag voor de lancering op de deuren worden geplakt. De exacte datum wordt nog door het hoofdkantoor doorgegeven”, staat in de brief.

Apple Pay in België

Er gingen al eerder geruchten over een snelle lancering van Apple’s betaaldienst in België. Het gerenommeerde Belgische zakenblad De Tijd speculeerde over een start op 1 november, maar die datum ging zonder aankondiging van Apple voorbij. Het feit dat retailers nu geïnformeerd worden over de start van de betaaldienst is echter veel harder bewijs.

Er zijn meer aanwijzingen. Eerder dit jaar zei Thierry Laborde, CEO van BNP Paribas al in een interview dat de bank van plan was aan het eind van 2018 Apple Pay aan te gaan bieden. Destijds werd aangenomen dat het alleen om Frankrijk ging (waar Apple Pay al langer beschikbaar is), maar het kan ook om België gaan. Daar is de bank immers ook actief.

Apple Pay Belgie
Klik/tap voor groter.

Nederland lijkt achterblijver te worden

Als Apple Pay inderdaad komende week naar België komt, is Nederland officieel een achterblijver. De geruchten over een lancering in Nederland zijn een beetje opgedroogd en er zijn weinig concrete nieuwe aanwijzingen. In Zwitserland lijken de banken Apple’s betaaldienst ondertussen bewust te blokkeren. Is dat in Nederland ook het geval? Tot de mededingingsautoriteit van zich laat horen, is dat alles behalve zeker. (Zie ook → Invallen bij Zwitserse banken wegens boycot Apple Pay)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gelekte info: ‘Apple Pay arriveert komende week in België’
Sluiten