Night
Night Accessoires 16 november 2018

Luna Display: Gebruik je iPad als display voor je nieuwe Mac mini

De indrukwekkende prestaties van de nieuwe Mac mini maken van deze kleinste Mac een ideale desktop computer. Eén nadeeltje: er zit geen monitor, muis of toetsenbord bij. Nu kun je dat echter in één keer oplossen.

Tijdens een van onze speurtochten op het internet ontdekten we een leuk gadget van Luna Display. Een dongel, die het mogelijk maakt om via WiFi alle functionaliteit van de iPad te benutten om bijvoorbeeld een Mac Mini aan te sturen.

Het touch display van de iPad functioneert niet alleen als beeldscherm, maar kan ook de functie van muis en toetsenbord voor zijn rekening nemen. Zelfs de Apple Pencil is goed te gebruiken. Dat geldt overigens niet alleen voor een Mac mini. Met de Luna connector kun je een iPad als tweede display gebruiken op bijna elke Mac.

Voor- en nadelen van Luna Display

Er zitten nog wel wat nadeeltjes aan de Luna Display. Zo werkt het niet goed samen met FileVault. Ook blijft er nog steeds een externe monitor nodig bij het herstarten.

Toch werkt het geheel verder vrij eenvoudig en intuïtief. Het combineert het beste van zowel de Mac als de iPad. De Luna Display is niet alleen compatible met diverse Macs en iPads, maar ook met accessoires zoals Apple’s Magic Keyboard, Magic Mouse 2 en de Apple Pencil. Apple ecosysteem ten top dus.

Mac mini met iPad display
Gebruik een iPad als display, toetsenbord en muis bij je Mac mini (klik/tap voor groter)

Wat heb je nodig?

Allereerst heb je natuurlijk de Luna Display nodig. Deze connector komt, met verzendkosten, op een kleine 80 euro. Daarnaast heb je een iPad 2 of nieuwer nodig, die voorzien is van minimaal iOS 9.1. Een iPad 2, iPad Pro of iPad mini kan ook. De Mac die je wil gebruiken moet minimaal van macOS 10.11 El Capitan zijn voorzien.

Hoe werkt het?

Vrij eenvoudig, zo blijkt. Op zowel de iPad als de Mac moet een app van Luna Display geïnstalleerd worden. Die kun je gratis downloaden uit de iOS Store. Voor macOS staat de app op hun website. Verder moet je de dongel in je Mac steken. Daarvan is zowel een USB-C als een Mini DisplayPort versie verkrijgbaar. De dongel verbindt de iPad en de Mac eenvoudig via een bestaand WiFi netwerk.

We hebben diverse reviews gelezen over de Luna Display en we moeten zeggen dat het allemaal erg indrukwekkend en veelbelovend klinkt. Omdat het geheel draadloos werkt, is het niet alleen ideaal in elke studio of kantooromgeving, maar ook gewoon thuis.

Meer informatie: ➔ Luna Display website

Reageer op artikel:
Luna Display: Gebruik je iPad als display voor je nieuwe Mac mini
Sluiten