Nieuwe functie WhatsApp moet orde in groepschats scheppen

Door: Raymon Mens - 6 reacties
WhatsApp als imessage

Groepsgesprekken zijn ongekend populair op WhatsApp. Iedereen heeft er wel een met zijn gezin, vriendengroep of voor een evenement. Het probleem is dat ze nogal snel vervuild raken met onzinnige berichten. Gelukkig denken de ontwikkelaar van de populaire chat-app daar ook aan en komt er een nieuwe functie die voor meer orde moet zorgen.

In een nieuwe bètaversie van WhatsApp is de mogelijkheid opgedoken om privé op een bericht in een groep te reageren. Zo kun je antwoorden op zaken die eigenlijk niet in de groep hoeven, direct naar iemand sturen. Dat scheelt iedereen in de groep weer onnodige berichten die alleen maar ruis veroorzaken.

Nieuwe functie komt naar WhatsApp

Het feit dat de functie nu in een bètaversie van WhatsApp door Android zit, wil zeggen dat deze binnenkort als update voor zowel iOS als Android beschikbaar is. De gespecialiseerde site WaBetaInfo heeft de functie al even getest en screenshots gemaakt. Het werkt als volgt: in een groepsgesprek kun je een bericht ingedrukt houden en in een menu bovenaan kiezen voor ‘Privé-antwoord’. Je bericht zal dan direct naar de persoon in kwestie gestuurd worden, zonder dat de groep er last van heeft.

WhatsApp groepsgesprek prive antwoord
Klik/tap voor groter.

Dit is overigens niet de enige functie die orde in groepschats moet scheppen. WhatsApp introduceerde onlangs ook al de optie voor ‘stille’ groepsgesprekken waar alleen de beheerder berichten kan sturen.

Emoji iOS 12.1 komen naar WhatsApp

De nieuwe beta van WhatsApp brengt nog een verbetering. De 70 nieuwe emoji van iOS 12.1 komen ook naar de chat-app. iOS-gebruikers hebben de luxe van regelmatige updates met nieuwe emoji, maar Android-gebruikers lopen vaak achter. Daardoor zien gebruikers die geen regelmatige updates krijgen de nieuwe emoji niet. WhatsApp lost dit op door een eigen set emoji te maken die de 70 nieuwe emoji van iOS 12.1 ook bevat. Zo kun je straks ook naar je vrienden met Android de nieuwe symbolen voor een pauw, kangoeroe, kreeft (levend) en cupcake sturen. Of de personen met rood haar, natuurlijk. (Zie ook → iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad)

emoji whatsapp
Klik/tap voor groter.

WaBetaInfo

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  8-1 ja

  Gezien het feit dat er onlangs ook al is aangekondigd dat de firma’s Facebook reclame in WhatsApp gaat inzetten weet ik niet of ik nog wel zo enthousiast bent over WhatsApp.

  Ik ben dus ook nog even in afwachting wat er met de programmetje gebeurt maar langzaam begint ik al een beetje afscheid te nemen. Ik geef het nog een maandje of twee voordat ik de knoop door hak.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik haat whatsapp groepen. En reclame…

 • Profielfoto
  bassbug

  Gebruik voor groepszaken foto messengers.

  Inmiddels door Yahoo omzeep geholpen door Yahoo (opgekocht en daarna niets meer aan gedaan) BeamIt was geweldig. Yahoo Messenger is onlangs omzeep geholpen.

  Gebruik nu Cluster. Werkt prima met foto’s, liken en overzichtelijk posten en reageren ipv alles op één niveau.

 • Profielfoto
  bassbug

  Oh ja, geen reclame!:)

 • Profielfoto
  Dutch_Lux

  ik snap de hassle nooit over die emoji’s….de huidige set volstaat…beetje kinderachtig…

   

 • Profielfoto
  8-1 ja

  lordoftheflatbush op 6 november 2018 16:18
  Ik haat whatsapp groepen. En reclame…

  Hé moppersmurf jij ook hier?!