Raymon Mens
Raymon Mens App Store 6 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe functie WhatsApp moet orde in groepschats scheppen

Groepsgesprekken zijn ongekend populair op WhatsApp. Iedereen heeft er wel een met zijn gezin, vriendengroep of voor een evenement. Het probleem is dat ze nogal snel vervuild raken met onzinnige berichten. Gelukkig denken de ontwikkelaar van de populaire chat-app daar ook aan en komt er een nieuwe functie die voor meer orde moet zorgen.

In een nieuwe bètaversie van WhatsApp is de mogelijkheid opgedoken om privé op een bericht in een groep te reageren. Zo kun je antwoorden op zaken die eigenlijk niet in de groep hoeven, direct naar iemand sturen. Dat scheelt iedereen in de groep weer onnodige berichten die alleen maar ruis veroorzaken.

Nieuwe functie komt naar WhatsApp

Het feit dat de functie nu in een bètaversie van WhatsApp door Android zit, wil zeggen dat deze binnenkort als update voor zowel iOS als Android beschikbaar is. De gespecialiseerde site WaBetaInfo heeft de functie al even getest en screenshots gemaakt. Het werkt als volgt: in een groepsgesprek kun je een bericht ingedrukt houden en in een menu bovenaan kiezen voor ‘Privé-antwoord’. Je bericht zal dan direct naar de persoon in kwestie gestuurd worden, zonder dat de groep er last van heeft.

WhatsApp groepsgesprek prive antwoord
Klik/tap voor groter.

Dit is overigens niet de enige functie die orde in groepschats moet scheppen. WhatsApp introduceerde onlangs ook al de optie voor ‘stille’ groepsgesprekken waar alleen de beheerder berichten kan sturen.

Emoji iOS 12.1 komen naar WhatsApp

De nieuwe beta van WhatsApp brengt nog een verbetering. De 70 nieuwe emoji van iOS 12.1 komen ook naar de chat-app. iOS-gebruikers hebben de luxe van regelmatige updates met nieuwe emoji, maar Android-gebruikers lopen vaak achter. Daardoor zien gebruikers die geen regelmatige updates krijgen de nieuwe emoji niet. WhatsApp lost dit op door een eigen set emoji te maken die de 70 nieuwe emoji van iOS 12.1 ook bevat. Zo kun je straks ook naar je vrienden met Android de nieuwe symbolen voor een pauw, kangoeroe, kreeft (levend) en cupcake sturen. Of de personen met rood haar, natuurlijk. (Zie ook → iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad)

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe functie WhatsApp moet orde in groepschats scheppen
Sluiten