Flickr ruimt op: maximaal 1.000 foto’s voor gratis accounts

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Zes maanden nadat online gigant Yahoo zijn fotografie-site Flickr aan de Californische bedrijf SmugMug verkocht, zijn de eerste veranderingen merkbaar. Gratis Flickr-accounts worden flink beperkt. Er komt namelijk een limiet van 1.000 foto’s of video’s per gratis account.

Voorheen kregen gratis gebruikers van gratis 1TB opslagruimte, maar die tijden zijn voorbij. Gratis leden met meer dan 1.000 foto’s of video’s hebben tot januari de tijd om een ​​betaald abonnement te nemen of handmatig een back-up van hun inhoud te maken.

Foto’s worden verwijderd

SmugMug, de nieuwe eigenaar van Flickr, legt uit waarom de verandering nodig is. In 2013 wilde de vorige eigenaar, Yahoo, een boost geven aan de populariteit van de site door 1TB opslag uit te delen. Dit maakte van de dienst vooral een passief medium dat gebruikt werd voor opslag. De nieuwe eigenaar wil er weer een gemeenschap voor fotografen maken. Liever minder gebruikers die wel berokken zijn en betalen dan meer gebruikers die de site als domme opslagdienst gebruiken dus.

Na 5 februari 2019 gaat Flickr bestanden van gratis accounts die de limiet overschrijden verwijderen. Gebruikers die hun foto’s willen houden, kunnen voor 50 dollar per jaar een Pro-account nemen. Dat biedt niet alleen onbeperkte opslag, maar ook geavanceerde analytics en korting op abonnementen van Adobe. Bovendien is de site voor Pro-gebruikers vrij van advertenties en wordt data niet met externe partijen gedeeld.

smugmug flickr
Klik/tap voor groter.

Overname Flickr door SmugMug

In april dit jaar kreeg Flickr een nieuwe eigenaar. De foto-opslagsite SmugMug kocht Flickr van Oath, het moederbedrijf van Yahoo. De grote opruiming is een van de eerste acties die de nieuwe eigenaar doorvoert. Flickr bestaat sinds 2004 en had in 2013 ongeveer 87 miljoen geregistreerde gebruikers. Hoeveel actieve gebruikers nog over zijn, is onduidelijk.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Zal ik ‘m maar inkoppen dan?

  Flickr (ruimt) op 🧐

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nou, doei dan hè!

 • Profielfoto
  Marcel

  Ja bekijk het maar maar de aanbetaling hebben ze er zo snel uit

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Ja doei en ik ga echt niet betalen

 • Profielfoto
  storbuzs

  koen op 2 november 2018 15:20
  Zal ik ‘m maar inkoppen dan?

  Flickr (ruimt) op 🧐

  😂😂😂👌

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  De belangrijkste vraag is dan dus: wat is een goed alternatief voor diegenen onder ons die er meer dan duizend foto’s hebben staan zodat andere mensen die kunnen bekijken, maar geen interesse hebben deel van een „community” te zijn?

 • Profielfoto
  Clemens

  Jakko Westerbeke op 3 november 2018 11:09
  De belangrijkste vraag is dan dus: wat is een goed alternatief voor diegenen onder ons die er meer dan duizend foto’s hebben staan zodat andere mensen die kunnen bekijken, maar geen interesse hebben deel van een „community” te zijn?

  MyAlbum misschien wat voor je? Maar als je alles gratis wilt hebben, tja, dat gaat lastig worden denk ik. Gratis lijkt voor de meeste diensten uiteindelijk toch niet uit te kunnen. Tenzij je het met je privacy wil bekopen 😀