Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 november 2018

Extra brede Thunderbolt 3 5K-monitor van LG nu verkrijgbaar

Bijna een jaar na de introductie op CES 2018 is de extra brede Thunderbolt 3 5K-monitor van LG verkrijgbaar. Het gaat om de LG 34WK95U-W van 34-inch. Een heel ander scherm dan de 27-inch LG Ultrafine 5K die Apple verkoopt. Dit scherm is namelijk veel groter, breder en heeft een beeldverhouding van 21 bij 9.

De resolutie is 5.120 x 2.160 pixels en de kenner zal zien dat dit iets lager is dan de 5.120 x 2.880 pixels van het bekend LG Ultrafine 5K-scherm. Dat komt natuurlijk omdat je door de breedte wat hoogte inlevert. Dit scherm is erg geschikt voor iedereen die graag veel vensters naast elkaar plaatst, of veel tools en effecten in zijn grafische app open heeft.

Specificaties LG 34WK95U-W Thunderbolt 3 monitor

Het scherm levert 10-bits kleuren, is HDR 600 gecertificeerd met een helderheid van maximaal 600 nits en dekt 98% van de DCI-P3-kleurruimte. De contrastverhouding is 1200:1 en de responstijd is 5 ms. Het scherm levert 85W stroom via een Thunderbolt 3-poort. Dat is genoeg om een 15-inch MacBook Pro op te laden. Daarnaast zijn er twee HDMI 2.0-poorten (HDCP 2.2), een DisplayPort, twee USB-A 3.0 poorten en een USB-B-poort. Nee, het is geen ethernet, hoewel het er op afstand wel zo uitziet.

Klik/tap voor groter.

Verder vinden we nog een minijack-poort, twee speakers van 5 watt per stuk en zit de Thunderbolt 3-kabel gewoon in de doos. Het scherm heeft een matte coating en is kantelbaar in een hoek van -5 tot 15 graden. De monitor is verkrijgbaar bij onder andere Alternate, Coolblue en MyCom.

LG 34WK95U-W 2
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Extra brede Thunderbolt 3 5K-monitor van LG nu verkrijgbaar
Sluiten