Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 november 2018

Elon Musk belooft: Tesla straks via iPhone te besturen

De afgelopen tijd veroorzaakte Elon Musk met zijn Tweets nogal veel onrust. Nu kondigt de Tesla-CEO in een reeks Tweets echter een mooie, nieuwe functie aan. Het wordt mogelijk om een Tesla op afstand te besturen met de iPhone-app van de fabrikant. De auto kan vanuit parkeerstand naar je toe komen rijden en je daarbij ook stapvoets volgen.

Maar daar blijft het niet bij. Musk belooft ook dat het mogelijk wordt om een Tesla als een “grote radiografisch bestuurbare auto” te besturen. Dat werkt overigens alleen zolang de auto binnen het gezichtsveld van de gebruiker is.

Update voor Tesla Autopark/Summon

De nieuwe functies komen volgens Elon Musk binnen zes weken als update voor Summon beschikbaar. Dat is de automatische parkeertechnologie van Tesla. Een auto kan nu al vanuit een garage of parkeervlak rijden, maar met Advanced Summon moet de techniek een stuk flexibeler worden. Een Tesla kan dan vanuit iedere hoek of locatie in de buurt naar je toe komen rijden. Door de ‘Summon’ knop in de app ingedrukt te houden, volgt de auto je als een braaf huisdier tijdens het lopen.

Tesla sensoren 16x9
Klik/tap voor groter.

De update is, als de claim van Musk klopt, nog voor kerst beschikbaar. De nieuwe functies komen naar alle modellen die Autopilot Hardware V2 aan boord hebben. Dat zijn alle modellen die sinds 2016 uitgebracht zijn.

Meer dan bediening met iPhone

De autofabrikant is nog veel meer van plan dan alleen de bediening van zijn auto’s met de iPhone uit te breiden. Elon Musk zegt dat in 2019 nog een nieuwe functie moet komen, namelijk volledig zelfstandig parkeren. Een Tesla moet rond een parkeerplaats kunnen rijden, een lege plek vinden, borden kunnen lezen om te bevestigen dat het een geldige parkeerplaats is en parkeren. Deze functie komt volgens de Tesla-CEO in 2019, maar wanneer precies is nog onduidelijk.

Apple zit op het gebied van zelfrijdende auto’s overigens ook niet stil. Naast veel geruchten over een ‘Apple Car’, werkt het bedrijf uit Cupertino ook aan een techniek die van een iPhone een universele autosleutel moet maken. Tesla heeft al een vergelijkbare functie in zijn app, maar met Apple’s idee kan het naar alle merken komen. (Zie → iPhone als autosleutel: Apple werkt aan nieuwe standaard)

Reageer op artikel:
Elon Musk belooft: Tesla straks via iPhone te besturen
Sluiten