Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 28 november 2018
Leestijd: 2 minuten

iPhones draadloos laden in de trein binnenkort mogelijk in Engeland

We zien steeds vaker in het openbaar vervoer USB-opladers verschijnen, maar in Engeland zijn ze al bezig met de volgende stap. De bedrijven Baker Bellfield en Aircharge zijn namelijk bezig met een draadloos oplaadsysteem voor de treinen van South Western Railway. Dat betekent dat je in de betreffende treinen je smartphone alleen nog hoeft neer te leggen om aan het einde van de rit met een wat voller toestel uit te stappen.

Constante behoefte smartphones

Bijna overal waar je om je heen kijkt op straat zijn mensen bezig met hun smartphones. De behoefte om constant met het ding bezig te zijn is zo groot, dat we onzelf en anderen er zelfs voor in gevaar brengen. Denk maar aan appende automobilisten en fietsers. In de trein is het gelukkig wel veilig en South Western Railway speelt handig in op de smartphone manie.

Klik/tap voor groter

Eerst in eeste klas

De bedoeling is dat het nieuwe oplaad-systeem geïnstalleerd wordt in de elektrische class 444 Siemens Desiro treinen van het bedrijf met vijf wagons. Deze zullen eerst gerenoveerd worden, waarop alle 172 treinen hun nieuwe feature krijgen. In eerste instantie zullen alleen de eerste klas wagons uitgerust worden met draadloze opladers. Daarna zouden ook de rest van de wagons en andere spoorvoertuigen aan de beurt zijn.

Draadloos opladen is de toekomst

South Western Railway heeft gekozen voor de Qi standaard om draadloos te kunnen opladen. Deze zou compatibel moeten zijn met meer dan 130 smartphone modellen, waardoor in principe de meeste mensen de draadloze opladers zouden moeten kunnen gebruiken. Robert Wilkin, business development manager bij Baker Bellfield,  geeft aan dat draadloos opladen de toekomst is en dat de samenwerking met Aircharge ze in staat stelt om een nieuwe standaard neer te zetten binnen de spoorwegsector en daarbuiten.

Voorlopig lijkt de NS in ons land nog niet bezig te zijn met draadloze opladers in de trein. Wel kunnen we thuis zelf met draadloos opladen aan de slag gaan met de nieuwe Base Station van Nomad. Deze oplader kan twee toestellen tegelijkertijd voor je opladen en heeft zelfs het vermogen om met fast-charging aan de slag te gaan.

Bron: Railway Technology

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhones draadloos laden in de trein binnenkort mogelijk in Engeland
Sluiten