Officieel: Disney+ komt in 2019 als antwoord op Netflix en Apple Video

Door: Raymon Mens - 13 reacties
Disney+ netflix concurrent

In 2019 komen er een stuk meer streamingdiensten op de markt. Naast Netflix kun je straks ook kiezen uit Apple Video en een dienst van Disney. Apple zwijgt vooralsnog, maar Disney heeft nu officieel details over zijn dienst gegeven. Het platform gaat Disney+ heten en zal vanaf 2019 beschikbaar zijn in de VS.

Hoe snel de Europese verise gepland staat, is nog niet bekend. Hoeveel de dienst gaat kosten weten we ook nog niet, maar het bedrijf zegt dat het goedkoper wil zijn dan Netflix. Disney zal, zeker in het begin, weinig exclusieve en nieuwe content hebben. Maar is van plan daar snel verandering in te brengen.

Disney+ zet groots in op Star Wars

Fans van Star Wars zullen zich ongetwijfeld thuis gaan voelen bij Disney+. Het bedrijf nam een tijdje geleden LucasFilm over en is dus eigenaar van de franchise. Niets staat meer films en series rondom het Star Wars-universum in de weg. Er zijn grootse plannen, waaronder een nieuwe serie genaamd The Mandalorian. Hierin volgen we het verhaal van een Mandalorian-strijder in het armor van Boba Fett. Jon Favreau gaat de serie produceren.

Onlangs wist Disney ook te melden dat ook een verhaal uit Rogue One: A Star Wars Story wordt omgezet naar een serie. Het gaat om het verhaal van Cassain Andor, die de strijd met de empire aangaat. Het moet een Spy Thriller worden waarin we Andor’s werk tegen de Empire volgen.

Jon Favreau Star Wars Disney+
Jon Favreau is aan boord bij Disney+ (Klik/tap voor groter).

Marvel doet ook mee

Naast LucasFilm is Disney ook eigenaar van Marvel geworden en dat is goed nieuws voor de streamingdienst. Alle Marvel-films zijn aanwezig op het platform, maar het gaat verder dan dat, want vorige week werd een serie rondom Loki bevestigd. Dat wordt de eerste Marvel-serie op het platform van Disney. Tom Hiddleston zal wederom in de huid kruipen van Thor’s kwaadaardige halfbroer.

Veel concurrentie voor Netflix in 2019

Disney+ zal dus voorzien worden van veel exclusieve content die, in combinatie met oude Disney content, ongetwijfeld voor een aantrekkelijk aanbod kan zorgen. Apple zit ook niet stil en produceert voor zijn eigen dienst, die mogelijk Apple Video gaat heten, ook een boel eigen series. Het grote verschil is dat Apple’s dienst waarschijnlijk direct wereldwijd live gaat. De vraag is: zit jij te wachten op nog een streamingdienst? (Zie ook → Apple Video: ‘Netflix-concurrent begin 2019 live in 100 landen’)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  *Zucht*

 • Profielfoto
  no_poo

  Als Apple gewoon even Disney koopt scheelt dat weer een videodienst.

 • Profielfoto
  Drs. P. Freubel

  Wie zegt dat Apple video niet gewoon Disney + is?

 • Profielfoto
  Pixelman

  Al die eigen diensten lijkt wel een reflectie van wat er met onze wereld aan het gebeuren is. Terug ieder voor zich.

  Wanneer gaat er eens iemand begrijpen dat wij als kijker gewoon een simpele oplossing willen. Niet 5 abonnementjes van elk 10€. Ik wil gerust 20€/maand betalen als we maar bij 1 platform kunnen blijven. We gaan eerder een stap achteruit dan een stap vooruit.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gisteren mijn ‘eerste maand gratis abonnement’ op Apple Video opgezegd omdat ik de content extreem matig vond. Veel te weinig aanbod.

   

   

 • Profielfoto
  iMaf

  @ Pixelman, nooit denk ik, zolang dat er geld valt te halen uit onze broekzakken zullen ze niet ophouden, of misschien moeten wij maar eens aangeven dat het genoeg is geweest 😉

 • Profielfoto
  Kevin

  Mensen moeten deze diensten gewoon boycotten. Laat er 2 zijn, waarvan in ieder geval Netflix. Voordat je het weet heb je anders een service van Disney, Warner Bros, 20th Century, Lionsgate, Sony en weet ik veel wat nog meer. Met andere woorden: dan ben je weer veel tijd kwijt aan torrents downloaden. Het wordt er niet gemakkelijker op.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik stem voor het Roulette abonnement, je drukt op de 1e van de maand op de knop Netflix op je afstandsbediening en je moet maar afwachten waar je geld heen gaat die maand en wat je ervoor mag kijken.

  Tijd voor het herinvoeren van het ouderwetse kijk en luister geld, laten we het streambelasting of flixtax noemen.

 • Profielfoto
  whaha

  Geniale reactie, pannekoek. Ik moest echt grinniken!

  Ik kies voor het platform waarop mijn favoriete series komen. Gelukkig ben ik bijna klaar met het afkijken van die series.;)

 • Profielfoto
  Betatester

  Tor is geen halfbroer van Looki.

 • Profielfoto
  Drs. P. Freubel

  Er komt vast wel weer een oplossing voor die versnippering.

 • Profielfoto
  bartvdv

  In een andere post werd iemand bijna afgeknald omdat hij – niet mijn woorden – ‘zeurde’ over de versnippering van abonnementen.

 • Profielfoto
  iMaf

  Drs. P. Freubel op 14 november 2018
  Er komt vast wel weer een oplossing voor die versnippering.

  Ja, illegaal downloaden 😄