Brydge Keyboard maakt een MacBook van je iPad Pro

Door: Night - 27 reacties
Brydge iPad keyboard

Dat de nieuwe iPad Pro erg krachtig is, wist je waarschijnlijk al. Apple heeft er zelfs een nieuw Smart Folio Keyboard bij ontworpen, waarmee je makkelijker kan typen op de iPad. Er zijn zelfs twee standen, een voor gebruik op schoot en voor op een tafel. Apple is echter niet het enige bedrijf dat accessoires maakt.

Brydge heeft onlangs een nieuw toetsenbord voor de iPad Pro 2018 uitgebracht. Dit toetsenbord moet het typecomfort en de kijkboek van de MacBook naar de nieuwe iPad Pro brengen. Zo voelt de krachtige hardware van de nieuwe tablet ook beter voor gebruikers van een MacBook.

Betere kijkhoek en beter toetsenbord

Een van de voordelen van dit toetsenbord is dat je zelf de kijkhoek kunt bepalen. Apple’s eigen Folio Keyboard kent slechts twee standen. Daarnaast biedt de case een realistischer aanvoelend toetsenbord. Dat zal menigeen, die wat meer typewerk op de iPad Pro wil doen, Het toetsenbord is voorzien van bruikbare functietoetsen en heeft – net als de MacBook – instelbare achtergrondverlichting.

Het enige nadeel dat we konden ontdekken is de Brydge 9.7 case niet direct op de smart-connector van de iPad Pro kan worden aangesloten. Er wordt gebruik gemaakt van Bluetooth. Dat heeft als nadeel dat de case apart moet worden opgeladen, maar een micro-USB kabel wordt echter wel bijgeleverd.

brydge_ipad_pro-640x297
Klik/tap voor groter.

Het bevestigen van het toetsenbord gaat overigens wel weer makkelijk. Je schuift de iPad Pro gewoon in de twee daarvoor bestemde klemmen en klaar. Dichtgeklapt bied de case extra bescherming voor het scherm. Opengeklapt kun je het iPad scherm in elke gewenste stand zetten zodat je te allen tijde een optimale kijkhoek hebt.

Voor iPad Pro 2018, maar ook oudere modellen

Het Brydge Keyboard voor de iPad Pro 2018 is begin 2019 leverbaar. Toetenborden voor oudere iPads zijn echter al leverbaar. Brydge 9.7 is bijvoorbeeld compatibel met de iPad 6 (2018), de iPad 5 (2017), de 9,7 inch iPad Pro en de iPad Air 1 en 2. Er zijn ook exemplaren voor de 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. Het toetsenbord weegt ca. 480 gram en gaat volgens de maker zo’n drie maanden op een batterijlading. Bestellen kan via de Europese website van Brydge.

Brydge iPad Pro
Klik/tap voor groter.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Of koop gewoon meteen een MacBook 😉

   

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Een iPad met iOS is toch by far nooit iets van een Macbook. Mijn inziens kan een iPad met iOS nooit echt pro worden.

 • Profielfoto
  ququlequ

  Wel vet design. Maar dan kan je net zogoed een MacBook kopen.

  *Afbeelding is weer enorm groot geplaatst*

 • Profielfoto
  pruus

  Grenzen vervagen. Vroeger had je een bakbeest van een machine met een HD-disk van 10MB. En daar was je dan al blij mee. Dit is nog een tussenfase. Als er al Bluetooth gebruikt wordt, waarom niet 5.0 met alle voordelen. En dan de afwerking. Gebruik dan ook de indeling van de Air voor het toetsenbord. Leuk, maar….next…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een micro-USB kabel…

  Een wat?? .;)

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Ik gebruik een Brydge keyboard met mijn iPad Air 2 en het werkt uitmuntend. Voor desktop-werk heeft mijn iPad het gemak van een laptop en met presentaties waarbij ik door de zaal wil kunnen lopen haal ik hem los van de scharnier en houd hem vast met een Handeholder strap. Die configuratiewissel is in een oogwenk. Het geheel vervoer ik in een dikke neopreen sleeve in mijn rugzak.

  Het scharnier vind ik een kunststukje; nooit enige verandering in soepelheid gemerkt in al die jaren. Ik ben benieuwd naar het nieuwe scharnier. Op de foto zie ik dat ze het nu veel breder hebben gemaakt vanwege de smalle bezel van de nieuwe iPads Pro.

  De voordelen van het scharnier van de Brydge worden duidelijk in het maken van mijn korte presentaties over fosforescentie, fluorescentie en scintillatie. Geef de filmpjes even de tijd om te laden.

  Om kort te gaan: tegen de tijd dat ik een nieuwe iPad aanschaf komt er weer een Brydge keyboard bij. Voorlopig werkt mijn iPad Air 2 echter nog prima…..

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Jeetje ja, als je alleen maar zit te mailen / internetten / facebooken / instagrammen / media te consumeren ja…

  of excel of word…

  maar er zijn ook nog mensen die echt moeten werken. Die kunnen niks op een iPad. Kom op nou toch.

  En voor de prijs hoef je het ook niet te doen. Een iPad kost inmiddels meer dan een laptop.

 • Profielfoto
  flierefluiter

  Zit niet zo te vitten jongens.

  Voor veel mensen kan dit best een handig ding zijn. Zeker als je veel bezig bent met ‘licht’ computerwerk.

  Mooi toch?

  Als het niks voor jou is, dan laat je hem links liggen.

 • Profielfoto
  zulu

  Best handig en het is een gevolg van het nalaten van Apple om bijvoorbeeld eens een Macbook met Touchscreen te maken, bestaat al jaren onder de windowsmachines net zoals de laptop met met meerdere scherm standen. Kan in sommige werksituaties erg handig zijn.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Inderdaad vind ik de negatieve reacties ook een beetje ongepast. Ik vind dit een prachtig stukje werk wat de iPad een stuk prettiger maakt om meerdere dingen mee te doen. Dit werkt ook wel met het Apple toetsenbord welk ik heb maar typt niet erg lekker en als het al een beetje schemerig is zie je al niets meer. Het apart opladen van het toetsenbord zie ik trouwens juist als een pluspunt daar je op die manier de accu van de iPad niet leeg slurpt.

  Kortom, deze case/toetsenbord gaat er geheid komen als ik aan een nieuwe iPad pro toe ben.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kan in sommige werksituaties erg handig zijn.

  Ik heb dat als ik mijzelf helemaal met poep insmeer. Heel erg nuttig, vooral als ik mensen uit mijn buurt wil houden.

 • Profielfoto
  polansky

  Pfffff hoeveel moeite OMT wel niet wil doen voor het verkopen van een product dat je absoluut niet nodig hebt. Deze advertorial behoort echt tot één van de slechtste die ik de laatste tijd heb gezien.

 • Profielfoto
  donut

  Hoop gedoe om van een iPad iets anders ( handigers) te maken

  zonder succes. iOS verzekerd.

  + 1 koop een laptop.

 • Profielfoto
  Rick

  Stelletje zeikwijven hier.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Er wordt algemeen verwacht dat Apple nu iOS verder gaat uitbouwen, ze zouden bv. gemakkelijk de onnodige beperkingen van de Files (bestanden) app t.o.v. Finder op macOS kunnen wegpoetsen, met name ook voor bestanden op gekoppelde flash drives.

  Nou ja, gemakkelijk, beveiliging van je apparaat tegen malware is nog wel een puntje natuurlijk, dat zal de reden zijn waarom het er niet nu al is.

  Ook het multitasken (meerdere apps naast elkaar) kan nog een heel stuk soepeler dan dat het nu is. Is vast wel verbeterd bij de volgende iOS versie.

  Over een paar jaar kan de iPad (+keyboard) echt al een volwaardige laptop-vervanger zijn, en superieur op punten. Maar misschien alleen de iPad Pro?

  Het Brydge keyboard voor de 2018 iPad Pro is er trouwens pas in 2019 (en naar het lijkt in NL nog later dan in de VS).

 • Profielfoto
  Shmoo

  Denk eerder dat jij in de verkeerde richting denkt. Waarschijnlijk denkt Apple veel meer aan iOS features —> in macOS stoppen!

  Ik zie heel veel mensen hier altijd roepen dat iOS (nog) geen macOS is en dat ze weet ik veel wat allemaal nog moeten toevoegen maar volgens mij gaat dat nooit gebeuren. Ik merk namelijk jaarlijks tijdens de macOS upgrades dat Apple steeds meer iOS features in macOS stopt. Zien en merken jullie dat niet of ….. ?

   

  Doe gewoon eens op het Finder venstertje rechtermuisknop > Pas knoppenbalk aan… Zie je die icoontjes wiebelen, waar komt dat soort poespas vandaan denk je en waarom worden dat soort elementen toegevoegd? Systeemvoorkeuren > Software-update …. waar lijkt dat op?

   

  macOS zal iOS worden!

 • Profielfoto
  Night

  Mooi dan macOS op mobiele app. Ook goed. Probleem weer opgelost 😂

 • Profielfoto
  gipsman

  Niet alles is movie editing, sitebuilding, bookkeeping etc, kortom dat waar tech people naar verwijzen als ze pro of ‘echt werk’ bedoelen. Computers waren voor nerds, bedrijven & overheden die het konden betalen. En niet meteen gebruiksvriendelijk.Zelfs nu zijn er nogal wat apps waarvan je je afvraagt: wie heeft zoiets clumsy bedacht?  De iPad van Jobs maakte er opeens een ding voor consumenten en…pro’s van. Want er zijn nog andere pro’s dan de boven genoemden: auteurs, bloggers, leraren, horecamensen, consultants, immo,… die wel wat kunnen met een iPad (pro). Om te zeggen: pro is een containerwoord, het betekent alles en niets.

 • Profielfoto
  Frans

  Zo’n toetsenbord maakt van een iPad nog geen Macbook, maar wel een soort hybride laptop, wat best handig kan zijn. Je kan het zien als een eerste stap naar een volledig hybride mobiele computer. Ik denk, en hoop, dat we die meer gaan zien in de toekomst.

  Met een hybride mobilele computer bedoel ik een ‘smart screen’ dat zich aanpast aan het gebruik. Wordt deze in de hand gehouden, dan gedraagt deze zich als een tablet met een touch interface. Ligt deze op een tafel en is er een toetsenbord mee verbonden (draadloos uiteraard) dan gedragt deze zich meer als een laptop met een touchscreen. Wordt er ook een muis of trackpad gedetecteerd dan gedraagt deze zich als een echte desktop. Het OS past zich dus automatisch aan, aan het gebruik van dat moment. Het is iOS-achtig wanneer de tablet los in de hand wordt gehouden en MacOS-achtig wanneer de tablet als scherm op een tafel gebruikt wordt met een toetsenbord en muis/trackpad.

 • Profielfoto
  Frans

  aartjan.nl/blog op 11 november 2018 13:28
  Jeetje ja, als je alleen maar zit te mailen / internetten / facebooken / instagrammen / media te consumeren ja…

  of excel of word…

  Is een iPad inderdaad heel handig voor. Sneller ook, want een iPad kent geen opstarttijd.

  maar er zijn ook nog mensen die echt moeten werken. Die kunnen niks op een iPad. Kom op nou toch.

  Kom op nou toch. Een presentatie maken, photoshoppen, een filmpje bewerken, of een schets/tekening maken voor je werk, al dan niet onderweg, dat is niks? Dat is geen werken?

  En voor de prijs hoef je het ook niet te doen. Een iPad kost inmiddels meer dan een laptop.

  Een iPad kan voor sommige toepassingen ook meer dan een laptop.

  Misschien is een iPad niet voor jou, of voor het soort werk dat jij doet, maar we zijn/doen niet allemaal hetzelfde (gelukkig). Wees blij met verscheidenheid!:-)

 • Profielfoto
  monty python

  Ik ben ook van eerder sceptisch rond de iPad Pro naar believer gegaan. Gebruik hem nu een jaar samen met de MBP en het werkt verrassend productief. Notities nemen, supersnel opzoeken in pdf’s en office documenten, zelfs licht bewerken, tweede scherm, presentaties geven, … Allemaal tegelijk met het gebruik van MBP. Nee, dat kan één laptop nooit evenaren. Nadeel is de kostprijs, het is samen echt nog te duur.

  Maar gezien ik nu dankzij de schermtijd app zie dat ik de iOS apparaten toch wel meer dan 50% werkgerelateerd gebruik is het toch nog net aanvaardbaar.

  Uiteraard is Pro werken meer dan enkel programmeren voor de tech minderheid (die het debat hierrond nog teveel bepaalt), de overgrote meerderheid werkt anders en gevarieerder. En daarom niet minder “Pro”.

  Hoe langer hoe meer zie ik wel degelijk iets in de shift van macOS naar iOS. En niet omgekeerd. De voordelen van iOS in een macOS, nog niet voor vandaag, de toepassingen zelf moeten nog volgen, maar laat maar komen !

 • Profielfoto
  Nikita

  Maar dus (nog) niet voor de nieuwe iPad Pro’s beschikbaar…

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Waarom nemen de zeikers hier geen Samsung zooi en gaan dan lekker op een Samsung site lopen miepen! Treurig en sneu volk.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Geinig ding, met een trackpad zou het nog beter zijn. Maarja, dat zal Apple wel niet inbouwen onder het mom van “daar is het apparaat niet voor bedoeld, niet ergonomisch” en meer van dat soort onzin, anders lopen de Mac verkopen natuurlijk nog meer terug.

  Blijft wel leuk om te zien dat het product steeds meer op een Surface Book begint te lijken op deze manier, blijkbaar is er toch vraag naar een dergelijk product aan de Apple kant:) En ja, als Apple daar zelf niet mee komt, ben je aangewezen op derde partijen. Op zich niets mis mee, maar wel jammer.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  iAmRenzo op 11 november 2018 11:52
  Een iPad met iOS is toch by far nooit iets van een Macbook. Mijn inziens kan een iPad met iOS nooit echt pro worden.

  Het ligt eraan wat je doet. Veel productiviteit wordt gemaakt met Mac OSX applicaties en dan is inderdaad een iPad compleet nutteloos. Maar als ik die nieuwe grafische apps zie dan is daar toch al veel nuttigs te doen met een iPad denk ik.

 • Profielfoto
  smacdab

  ququlequ op 11 november 2018 12:01
  Wel vet design. Maar dan kan je net zogoed een MacBook kopen.

  *Afbeelding is weer enorm groot geplaatst*

  Quq gewicht zeker.

 • Profielfoto
  Razend

  Volgens mij hoeft u zich niet met poep in te smeren om mensen uit uw buurt te houden…