Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 11 november 2018

Brydge Keyboard maakt een MacBook van je iPad Pro

Dat de nieuwe iPad Pro erg krachtig is, wist je waarschijnlijk al. Apple heeft er zelfs een nieuw Smart Folio Keyboard bij ontworpen, waarmee je makkelijker kan typen op de iPad. Er zijn zelfs twee standen, een voor gebruik op schoot en voor op een tafel. Apple is echter niet het enige bedrijf dat accessoires maakt.

Brydge heeft onlangs een nieuw toetsenbord voor de iPad Pro 2018 uitgebracht. Dit toetsenbord moet het typecomfort en de kijkboek van de MacBook naar de nieuwe iPad Pro brengen. Zo voelt de krachtige hardware van de nieuwe tablet ook beter voor gebruikers van een MacBook.

Betere kijkhoek en beter toetsenbord

Een van de voordelen van dit toetsenbord is dat je zelf de kijkhoek kunt bepalen. Apple’s eigen Folio Keyboard kent slechts twee standen. Daarnaast biedt de case een realistischer aanvoelend toetsenbord. Dat zal menigeen, die wat meer typewerk op de iPad Pro wil doen, Het toetsenbord is voorzien van bruikbare functietoetsen en heeft – net als de MacBook – instelbare achtergrondverlichting.

Het enige nadeel dat we konden ontdekken is de Brydge 9.7 case niet direct op de smart-connector van de iPad Pro kan worden aangesloten. Er wordt gebruik gemaakt van Bluetooth. Dat heeft als nadeel dat de case apart moet worden opgeladen, maar een micro-USB kabel wordt echter wel bijgeleverd.

brydge_ipad_pro-640x297
Klik/tap voor groter.

Het bevestigen van het toetsenbord gaat overigens wel weer makkelijk. Je schuift de iPad Pro gewoon in de twee daarvoor bestemde klemmen en klaar. Dichtgeklapt bied de case extra bescherming voor het scherm. Opengeklapt kun je het iPad scherm in elke gewenste stand zetten zodat je te allen tijde een optimale kijkhoek hebt.

Voor iPad Pro 2018, maar ook oudere modellen

Het Brydge Keyboard voor de iPad Pro 2018 is begin 2019 leverbaar. Toetenborden voor oudere iPads zijn echter al leverbaar. Brydge 9.7 is bijvoorbeeld compatibel met de iPad 6 (2018), de iPad 5 (2017), de 9,7 inch iPad Pro en de iPad Air 1 en 2. Er zijn ook exemplaren voor de 10,5- en 12,9-inch iPad Pro. Het toetsenbord weegt ca. 480 gram en gaat volgens de maker zo’n drie maanden op een batterijlading. Bestellen kan via de Europese website van Brydge.

Brydge iPad Pro
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brydge Keyboard maakt een MacBook van je iPad Pro
Sluiten