Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 14 november 2018

Bang & Olufsen belooft AirPlay 2 binnen enkele weken

Steeds meer fabrikanten van speakers en receivers bieden ondersteuning voor AirPlay 2. Ook Bang & Olufsen gaat Apple’s standaard voor draadloze audio ondersteunen en belooft vandaag dat firmware-updates binnen enkele weken beschikbaar zullen zijn.

Om precies te zijn krijgen 10 speakers en een televisie in november of december een firmware-update. Aanvankelijk zou dat al in de zomer gebeuren, maar de uitrol van de nieuwe standaard voor draadloze audio liep bij Apple vertraging op. Daarom zijn fabrikanten ook later.

AirPlay 2 bij Bang & Olufsen

Het gaat onder andere om de draagbare Beoplay-speakers, maar ook de Beosound-serie die voor gebruik binnenshuis is, krijgt een update. Met de Beovision Eclipse heeft Bang & Olufsen bovendien de eerste televisie die compatibel is met AirPlay 2.

  • Nog in november: Beoplay M3, Beosound Core, Beosound Shape (via Beosound Core), Beosound 1 (1e generatie), Beosound 2 (1e generatie) en Beoplay M5.
  • Eind december: Beoplay A9 (mk2), Beoplay A6, Beosound Essence (2e generatie), Beosound 35 en Beovision Eclipse.

Nieuwe speakers zoals de Beosound 1 en Beosound 2 van de tweede generatie en de Beosound Edge krijgen meteen na de verkoopstart AirPlay 2. Je hebt dan geen update nodig. De verkoop van deze apparaten is echter nog niet begonnen.

Bang Olufsen BeoVision Eclipse AirPlay 2
De Beovision Eclipse is de eerste televisie met AirPlay 2 – Klik/tap voor groter.

AirPlay 2 is Apple’s nieuwe standaard voor draadloze audio en biedt veel voordelen. Denk aan multiroom-audio, stabielere verbindingen en muziek die niet meer door telefoontjes onderbroken wordt. Prima verbeteringen dus. Iedere iPhone, iPad of iPod met minimaal iOS 11.4 ondersteunt dit systeem. Op de Mac is het beschikbaar in iTunes, maar nog niet in andere applicaties.

Naast B&O bieden Sonos en Libratone ook ondersteuning voor de nieuwe standaard voor draadloze audio. Denon en Marantz hebben ook gezegd aan te haken, je kunt binnenkort dus ook moeiteloos vanaf iOS naar diverse receivers streamen. (Zie ook → AirPlay 2: alles over Apple’s nieuwe standaard voor audio)

Reageer op artikel:
Bang & Olufsen belooft AirPlay 2 binnen enkele weken
Sluiten