Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 november 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple Watch Series 4 krijgt straks 7 nieuwe complicaties

Apple bracht maandagavond watchOS 5.1.1 uit. Officieel lost deze update een probleem met vastlopers op en worden wat nieuwe functies geïntroduceerd, maar er blijkt nog een verandering in de update te zitten. Apple treft voorbereidingen om 7 nieuwe complicaties aan de Apple Watch Series 4 toe te voegen.

De nieuwe complicaties zijn nog niet zichtbaar op de Apple Watch, maar zitten al wel in de Engelse versie van de Watch-app van iOS. Dat ontdekte 9to5Mac. Complicaties zijn de kleinen iconen en teksten (widgets) die op de wijzerplaat van de Apple Watch geplaatst kunnen worden.

Nieuwe complicaties: mail, woning en meer

De complicaties die toegevoegd worden zijn: woning, e-mail, kaarten, berichten, nieuws, telefoon en remote. Zo krijg je straks snel toegang tot je e-mail vanaf de wijzerplaat van je Apple Watch. Ook kun je ook met één tik je berichten oproepen. De nieuwe ‘widgets’ komen alleen naar de wijzerplaten ‘Infograaf’ en ‘Infograaf Modulair’ van de Apple Watch Series 4.

Apple Watch complicaties
Klik/tap voor groter.

Sommige complicaties dienen simpelweg als snelkoppeling naar een app, maar er is soms ook plaats voor inhoud. In bovenstaande screenshots zie je bijvoorbeeld de laatste headline uit de Apple News-app op de wijzerplaat. Dat is een complicatie. Je kunt daar straks ook je laatste e-mail of bericht laten verschijnen.

Binnenkort op Apple Watch Series 4

De nieuwe complicaties komen waarschijnlijk in de volgende versie van watchOS. Naar verwachting is dit watchOS 5.2 of watchOS 5.1.2. De bètaversies zijn nog niet beschikbaar, maar zodra ze dat wel zijn kunnen we definitief bevestigen of en wanneer de nieuwe complicaties arriveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 4 krijgt straks 7 nieuwe complicaties
Sluiten