Apple Video krijgt niet alleen series, maar ook films

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Het jaar 2019 wordt spannend voor Netflix. Er komt niet alleen een concurrerende streamingdienst van Disney, maar ook van Apple. We hebben al veelvuldig bericht over series die naar Apple Video (zoals de dienst waarschijnlijk gaat heten) komen, maar daar blijft het niet bij. Apple’s Netflix-concurrent krijgt namelijk ook films.

Het gaat niet om films die al eerder verschenen zijn, maar om eigen producties of producties in opdracht van Apple. Dat blijkt uit het feit dat Apple een deal heeft gesloten met de productiestudio A24. Die is gespecialiseerd in het produceren van films en won eerder al een Oscar voor de film “Moonlight”.

Oscarwinnende studio aan de slag voor Apple Video

Volgens entertainmentsite Variety heeft Apple een meerjarige deal gesloten met de studio. A24 zal een berg films die exclusief voor Apple Video zijn produceren. Hoewel de naam van de studio je waarschijnlijk niet direct iets zegt, heeft de studio klinkende successen gemaakt. De film “Moonlight” won vorig jaar een Oscar voor beste film en ook andere producties zoals “Room,” “The Witch,” en “Ex Machina” waren erg succesvol.

Moonlight Apple Video
Regisseur Barry Jenkins bij de première van A24-film “Moonlight” – Klik/tap voor groter.

Waarom wil Apple naast series ook films? Er zijn een aantal redenen. Concurrent Netflix doet het ook, maar wij vermoeden dat awards ook een belangrijke rol spelen. Zonder films is het een stuk lastiger om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld de Academy Awards (Oscars). Een award winnen, is goed voor de marketing van een streamingdienst. Zomaar wat redenen waarom Apple ook films aan zijn streamingdienst wil toevoegen.

Volop concurrentie voor Netflix in 2019

Apple Video lijkt dus alles behalve een kleine streamingdienst met een paar gratis series voor Apple-gebruikers te worden. Netflix kan zich in 2019 opmaken voor een boel concurrentie. Disney loopt zich met zijn streamingdienst “Disney+” inmiddels ook warm en is klaar om op prijs met Netflix te concurreren. Hoewel Apple’s dienst naar verluidt pas in 2019 live gaat, is er steeds meer bekend over het aanbod. We weten nu dat er films komen, maar eerder lekte al een boel informatie over de te verwachten series uit. Van spannende crime tot kekke cartoon en van steengoede sci-fi tot gerenommeerde horror, Apple heeft het inmiddels in huis. (Zie ook → Officieel: Disney+ komt in 2019 als streamingdienst)

Reacties

0 reacties