Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 16 november 2018
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Apple Store Champs-Élysées is een plaatje

De nieuwe Apple Store aan de Champs-Élysées opent aanstaande zondag, maar Apple heeft alvast een voorproefje gegeven. De nieuwe winkel in Parijs vervangt de oude Apple Store bij het Louvre en bevindt zich op loopafstand van alle toeristische hotspots. Het is weer een plaatje geworden. Hier zijn de eerste foto’s.

De Apple Store Champs-Élysées is gevestigd in een historisch gebouw in de stijl van de bekende stedenbouwkundige Georges-Eugène Haussmann. Naast de Apple Store, wordt ook het hoofdkantoor van Apple Frankrijk er gevestigd.

Uitzonderlijke stijl

Dit belooft een uitzonderlijke Apple Store te worden. Het is alles behalve de standaard winkelinrichting die je vaak in kleinere Apple Stores in winkelcentra ziet. Apple heeft de bourgondische stijl intact gelaten en gecombineerd met moderne elementen. Een leuke bijkomstigheid: het gebouw ligt in de buurt van de Arc de Triomphe. Een prima tussenstop tijdens een stedentrip dus.

Apple Store Champs-Élysées buitenkant
De buitenkant van het gebouw – Klik/tap voor groter.

Apple Store Champs-Élysées van binnen

Aan de binnenkant is er naast een grote, open winkelruimte ook een binnenplaats. Die zal als verzamelruimte dienen voor de Today at Apple-workshops. Deze ruimte profiteert van natuurlijk licht. Dat komt omdat het dak bestaat uit transparante fotovoltaïsche (zonne)panelen. Het dak levert echter niet alleen energie, maar ook water. De panelen vangen namelijk regenwater op voor de toiletten, bomen en plantenmuren. Het gebouw draait natuurlijk op 100% hernieuwbare energie.

Apple Champs Elysees binnen
Let ook goed op het dak – Klik/tap voor groter.

Bij de restauratie zijn veel elementen intact gebleven. De winkel bestaat uit verschillende kamers (vroeger appartementen) die gevels van het originele Bourgondische steen hebben. De appartementen zijn nu verkoopruimtes. Zo is er een ruimte speciaal voor de duurdere Apple Watch Hermes en een kamer voor de HomePod.

Apple Champs Elysees kamers
Veel originele details zijn bewaard gebleven – Klik/tap voor groter.
Apple Champs Elysees kamers 2
Een aantal producten hebben hun eigen kamer – Klik/tap voor groter.

Open vanaf zondag 18 november

De nieuwe winkel wordt zondag 18 november geopend. Er staan dan maar liefst 337 werknemers klaar om klanten overal in het enorme gebouw te helpen. Van hen komen 200 uit bestaande winkels, terwijl 100 nieuwe werknemers werden aangenomen. Onder het personeelsbestand zijn 15 nationaliteiten vertegenwoordigd en er worden 17 talen gesproken. Onmisbaar gezien de geografische locatie en het toeristische publiek dat de Apple Store Champs-Élysées goed zal weten te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De nieuwe Apple Store Champs-Élysées is een plaatje
Sluiten