De nieuwe Apple Store Champs-Élysées is een plaatje

Door: Raymon Mens - 13 reacties

De nieuwe Apple Store aan de Champs-Élysées opent aanstaande zondag, maar Apple heeft alvast een voorproefje gegeven. De nieuwe winkel in Parijs vervangt de oude Apple Store bij het Louvre en bevindt zich op loopafstand van alle toeristische hotspots. Het is weer een plaatje geworden. Hier zijn de eerste foto’s.

De Apple Store Champs-Élysées is gevestigd in een historisch gebouw in de stijl van de bekende stedenbouwkundige Georges-Eugène Haussmann. Naast de Apple Store, wordt ook het hoofdkantoor van Apple Frankrijk er gevestigd.

Uitzonderlijke stijl

Dit belooft een uitzonderlijke Apple Store te worden. Het is alles behalve de standaard winkelinrichting die je vaak in kleinere Apple Stores in winkelcentra ziet. Apple heeft de bourgondische stijl intact gelaten en gecombineerd met moderne elementen. Een leuke bijkomstigheid: het gebouw ligt in de buurt van de Arc de Triomphe. Een prima tussenstop tijdens een stedentrip dus.

Apple Store Champs-Élysées buitenkant
De buitenkant van het gebouw – Klik/tap voor groter.

Apple Store Champs-Élysées van binnen

Aan de binnenkant is er naast een grote, open winkelruimte ook een binnenplaats. Die zal als verzamelruimte dienen voor de Today at Apple-workshops. Deze ruimte profiteert van natuurlijk licht. Dat komt omdat het dak bestaat uit transparante fotovoltaïsche (zonne)panelen. Het dak levert echter niet alleen energie, maar ook water. De panelen vangen namelijk regenwater op voor de toiletten, bomen en plantenmuren. Het gebouw draait natuurlijk op 100% hernieuwbare energie.

Apple Store Champs-Élysées binnen
Let ook goed op het dak – Klik/tap voor groter.

Bij de restauratie zijn veel elementen intact gebleven. De winkel bestaat uit verschillende kamers (vroeger appartementen) die gevels van het originele Bourgondische steen hebben. De appartementen zijn nu verkoopruimtes. Zo is er een ruimte speciaal voor de duurdere Apple Watch Hermes en een kamer voor de HomePod.

Apple Champs Elysees kamers
Veel originele details zijn bewaard gebleven – Klik/tap voor groter.
Apple Store Champs-Élysées kamers 2
Een aantal producten hebben hun eigen kamer – Klik/tap voor groter.

Open vanaf zondag 18 november

De nieuwe winkel wordt zondag 18 november geopend. Er staan dan maar liefst 337 werknemers klaar om klanten overal in het enorme gebouw te helpen. Van hen komen 200 uit bestaande winkels, terwijl 100 nieuwe werknemers werden aangenomen. Onder het personeelsbestand zijn 15 nationaliteiten vertegenwoordigd en er worden 17 talen gesproken. Onmisbaar gezien de geografische locatie en het toeristische publiek dat de Apple Store Champs-Élysées goed zal weten te vinden.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  GuyBlanc

  Iz erk praktik allemal. 🥖🍷

 • Profielfoto
  RoyB

  prachtig!

 • Profielfoto
  no_poo

  GuyBlanc op 16 november 2018 11:32
  Iz erk praktik allemal. 🥖🍷

  Nou daar versta ik dus geen zak van.

 • Profielfoto
  ruben190602

  Ha lol ik keek daar gister door het raam! (Ben een weekje in Parijs) en het is idd echt mooi!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Echt mooi. Maar vraagt zich nou nooit eens iemand af hoe zich dat vertaalt naar prijs van de verkochte producten? Ik bedoel maar: wat kost zo’n pand wel niet aan verbouwing, aankoop, verwarming, personeel, etc.?

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  @Cenobyte,

  Mag best wat extra kosten voor je, erg mooi..

  Hoe vaak kom je er?

   

 • Profielfoto
  janvanes

  De originele architect van het pand (dat dateert uit 1897) is Albert Le Voisvenel. De stijl kun je misschien “Haussmannien” noemen (hoewel Haussmann zelf zijn stijl “Napoléon III” noemde.)

  Als er al een “bourgondische stijl” bestaat, is dat volgens mij meer iets dat je bij sommige keukenboeren moet zoeken.

 • Profielfoto
  Bart119

  no_poo op 16 november 2018 11:58

  GuyBlanc op 16 november 2018 11:32
  Iz erk praktik allemal. 🥖🍷

  Nou daar versta ik dus geen zak van.

  Hij zegt dat hij het mooi vindt met een Frans accent;)

 • Profielfoto
  tav

  Vraag mij af wanneer er nu eentje in Antwerpen komt

 • Profielfoto
  Jurriaan

  In Utrecht was er een prachtige pand beschikbaar, waar nu nog boekhandel Broese en de bibliotheek gevestigd zijn. Ik vermoed dat Apple voor Utrecht de kant nog verder uit de boom kijkt en wacht tot HC helemaal af is en hoe de loop in HC en de binnenstad zich verhoudt.

   

  Over de prijs van dergelijke panden en bijbehorende inrichting. Alsof Apple ooit een goedkoop merk geweest is. De focus ligt nu weer meer op duurdere modellen. Zo onderscheid Apple zich van de concurrent.

 • Profielfoto
  arno1975

  Jurriaan op 16 november 2018 21:15
   

  Over de prijs van dergelijke panden en bijbehorende inrichting. Alsof Apple ooit een goedkoop merk geweest is. De focus ligt nu weer meer op duurdere modellen. Zo onderscheid Apple zich van de concurrent.

  Zo werden er ook een aantal Samsung stores neergezet. Niet echt een succes; geloof ik: die Toko in de Kalverstraat bestaat al niet eens meer.

  Ik spreek nu wel eens af met buitenlandse collega’s aan het Leidseplein, is gewoon veel makkelijker om bij Apple Store af te spreken, dan bijvoorbeeld “Heineken Hoek”. Apple Store weten ze een dag later nog waar het is…

 • Profielfoto
  josenmarjelle

  Prachtige winkel heb er eind vorig jaar mijn apple Watch 4 gekocht.

 • Profielfoto
  josenmarjelle