Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 27 november 2018

Apple lanceert Apple Pay komende woensdag in België

We zitten er al tijden op te wachten, maar Apple Pay is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Er is veel te doen rondom de betaaldienst van Apple, waardoor een lancering in ons land uitblijft. Onze zuiderburen krijgen echter wel de mogelijkheid om gebruik te maken van de betaalmethode. Vanaf komende woensdag is Apple Pay namelijk beschikbaar in België.

Apple Pay beschikbaar in België

Apple lanceert aankomende woensdag haar eigen betaaldienst Apple Pay in België, dat is wat De Tijd ons weet te melden. Morgen organiseert BNP Paribas Fortis, een bank in het land, een persevenement waarbij de beschikbaarheid van Apple’s betaaldienst bekend gemaakt wordt. Een half jaar geleden kregen de zuiderburen ook al toegang tot Google Pay, welke tot nu toe ook in ons land uitblijft. Volgens anonieme bronnen van De Tijd is de betaaldienst niet gelijk voor iedereen beschikbaar. Eerst zullen klanten van BNP Paribas Fortis aan de slag mogen met Apple Pay, maar voor hoelang is niet bekend.

Waar wij best staan te kijken van dit nieuws, zagen ze het in België al even aankomen. Vorige week leek de komst van de betaaldienst al uit te lekken door de nieuwsbrief van de Aldi. Daarin stond dat ondersteuning van Apple Pay via Bancontact mogelijk is bij de supermarktketen. Dat zou dus betekenen dat klanten van BNP Paribas Fortis niet heel lang exclusief toegang zullen hebben tot de dienst die we in Nederland niet krijgen. Tot nu toe dan.

Zoals eerder vermeld bracht ook Google haar eigen betalingsdienst uit in België. Google Pay is een half jaar beschikbaar in het land, maar is net als Apple Pay nergens te bekennen in Nederland. Zeker de geruchten rondom Apple’s betalingsdienst doen al enige tijd de ronde, maar over de lancering is nog niks bekend. Toch zou het met de komst van de dienst in België zomaar kunnen zijn, dat ook Nederland er binnenkort mee te maken gaan krijgen.

Reageer op artikel:
Apple lanceert Apple Pay komende woensdag in België
Sluiten