Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 november 2018

Waarom het alles behalve slecht gaat met Apple

Apple wist gister voor de zoveelste keer veel los te maken in de wereld. Het bedrijf onthulde dat het de verkoopcijfers vanaf december dit jaar niet meer gaat delen. Volgens veel media, en hun lezers, heeft Apple iets te verbergen. Hoe kan het bedrijf dit doen nu het zo slecht gaat? Maar waar deze berichten van de daken schreeuwen hoe verschrikkelijk slecht de producent gaat in 2018, is er letterlijk niets aan de hand. Het gaat alles behalve slecht met Apple, en dit is waarom. 

Verbergen verkoopcijfers

Volgens veel media gaat het slecht met Apple. Ze verkopen minder iPhone XR exemplaren dan verwacht, zijn geen biljoen dollar meer waard en de productie van de huidige iPhones wordt verlaagd. Apple heeft het zwaar te verduren in 2018 en de vraag is hoe het bedrijf zich staande gaat houden. Daarbij komt dan ook nog het nieuws dat het vanaf december dit jaar geen verkoopcijfers meer gaat delen van hun iPhones, iPads en Macs. Het bedrijf heeft wat te verbergen en het is slecht nieuws voor ze. Maar waar veel mensen hier misschien heilig in geloven, is er letterlijk niks aan de hand. Het achterhouden van de verkoopcijfers is zeker weten geen slecht nieuws voor Apple.

Het bedrijf stopt dan misschien wel met het vrijgeven van de verkoopcijfers, maar houdt zeker weten niks achter. Zo wordt de omzet bijvoorbeeld nog wel gedeeld. Zou het echt slecht gaan met het bedrijf, dan verbergt dat het zeker weten niet. Sterker nog: misschien zien we het nu zelfs nog sneller dan voorheen. En Apple zelf? Die halen waarschijnlijk minder problemen op de hals door de cijfers achter te houden, dan ze publiekelijk te delen.

Apple gaat lekker

Het lijkt slecht te gaan met Apple door berichten van onder andere Bloomberg en The Wall Street Journal. De successen die het bedrijf dit jaar heeft geboekt worden bedolven onder slecht nieuws over verkoopcijfers en hoeveelheden op het gebied van productie. Zo zou de iPhone X een flop zijn geweest volgens deze media, maar deed het toestel het eigenlijk best goed. Terwijl sommige ontwikkelingen zeker de moeite waard zijn om te vermelden, moeten we niet ontkennen dat het gewoon lekker gaat bij Apple. Uiteraard zijn de cijfers op sommige gebieden niet even positief als andere jaren, maar slecht is het niet te noemen.

Zo wist Apple tijdens Singles Day een slag te slaan op de markt waar het de afgelopen jaren veel moeite mee heeft gehad. Tijdens de Aziatische feestdag wist de producent dusdanig veel toestellen te verkopen, dat het de strijd won van Huawei en Xiaomi. Twee merken die ongekend groot zijn in Azië. Ondanks het feit dat Apple moeite heeft met deze markt en haar toestellen duur zijn, weet het de markt ook daar voor zich te winnen. De cijfers van het kwartaal, wat eindigde in september, laten zien dat de producent maar liefst 16% gegroeid is in omzet. Een groei in omzet wordt voor de feestdagen overigens niet alleen in het oosten verwacht, maar wereldwijd moet Apple het een stuk beter gaan doen. Zo verwacht het, met de sterkste line-up ooit, tussen de 89 miljard euro en 93 miljard euro om te zetten.

Met al het slechte nieuws om je heen snappen we dat het lijkt alsof Apple een verschrikkelijk zwaar jaar heeft. Maar dat is dus alles behalve waar. Het is geen geheim dat er betere jaren zijn geweest voor het bedrijf, maar dat wil niet zeggen dat 2018 een jaar is om snel te vergeten. Het heeft voor hetere vuren gestaan.

Reageer op artikel:
Waarom het alles behalve slecht gaat met Apple
Sluiten