Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 27 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple tijdelijk ingehaald als meest waardevolle bedrijf Verenigde Staten

De financiële wereld kan razend snel bewegen, al helemaal als je techbedrijven in beschouwing neemt. In augustus was het nog groot nieuws toen Apple de 1 biljoen dollar passeerde op de beurs. Toen stond de teller bij Microsoft nog op 825 miljard dollar.

Microsoft haalde tijdelijk Apple in

Amazon passeerde een maand later ook de magische grens van 1 biljoen dollar. Microsoft was dus voorlopig nog niet in zicht. Nu, slechts een paar maanden later, ziet het plaatje er anders uit. Gisteravond haalde Microsoft namelijk Apple in als het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten.

De laatste keer dat Microsoft dat voor elkaar kreeg was in 2010, acht jaar geleden dus. De vreugde was overigens van korte duur. Toen de beurs sloot stond Apple netjes weer bovenaan.

Maar hoe kreeg de softwaregigant dat voor elkaar? Apple is niet makkelijk van de troon te stoten. Het was ook niet alsof de aandelen van Microsoft explosief in waarde stegen. In tegendeel, over de afgelopen drie maanden daalden ze juist van 109.60 dollar naar 106.47 dollar.

Maar hoe?

Oftewel, Microsoft doet het niet opeens goed, de concurrentie doet het simpelweg een stuk minder dan een paar maanden geleden. In diezelfde periode maakten de aandelen van Apple een vrije val van 217.94 dollar naar 174.62 dollar. Dat is een daling van 19.9 procent. Dat komt vooral doordat investeerders zich zorgen maken om de naar verluidt mager uitpakkende verkopen van de nieuwste iPhone.

Amazon had het ook moeilijk. De aandelen van de retailgigant zakten in de afgelopen drie maanden ook 18 procent in waarde. Van 1927.68 dollar naar 1581.33 dollar, om precies te zijn.

Vooral voor investeerders in Apple is het een bittere pil. Investeerders van het eerste uur hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken. Op de dag dat Steve Jobs de eerste iPhone onthulde betaalde je 13.22 dollar per aandeel.

Als je toen 100 aandelen had gekocht voor 1322 dollar, dan waren je aandelen nu 17462 dollar waard.

 

Lees ook: ➔ Apple niet langer 1 biljoen waard. Erg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple tijdelijk ingehaald als meest waardevolle bedrijf Verenigde Staten
Sluiten