Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 november 2018

Apple ID’s op onverklaarbare wijze geblokkeerd

Een aantal iPhone-gebruikers klaagt over het feit dat hun Apple ID zonder reden is geblokkeerd. Daardoor moet het wachtwoord opnieuw worden ingesteld. Sinds vanochtend neemt het aantal meldingen hierover toe. Op Twitter zijn het vooral Amerikaanse gebruikers, maar een aantal OMT lezers laat aan de redactie weten hier ook last van te hebben.

Normaal vergrendelt Apple accounts om hele specifieke redenen. Meestal wanneer iemand probeert toegang te krijgen tot een Apple ID door te vaak een onjuist wachtwoord in te voeren. Accounttoegang kan worden hersteld door beveiligingsvragen te beantwoorden en een vertrouwd telefoonnummer te valideren. Gebruikers moeten mogelijk ook hun wachtwoord opnieuw instellen.

Oorzaak geblokkeerd Apple ID onbekend

Wat ervoor zorgt dat de account geblokkeerd worden, is nog onduidelijk. Het kan van alles zijn, variërend van de bug in Apple-servers tot een aanval van een hackernetwerk. Op Apple’s systeemstatus-pagina zijn geen storingen te zien en ook lang niet alle Apple-gebruikers lijken getroffen. De exacte melding die Nederlandse gebruikers krijgen is: ‘Deze Apple ID is om veiligheidsredenen geblokkeerd.’

Apple ID vergrendeld 16x9
Klik/tap voor groter.

Aarzel niet om in de reacties aan te geven of je ook door dit fenomeen bent getroffen. Voorlopig hebben slechts lezers ons per mail over de problemen geïnformeerd. Via de iForgot-functie van Apple kun je, als je getroffen bent, je Apple ID zelf weer ontgrendelen. Vooralsnog wijst niets op een hack bij Apple, al was dat enkele maanden geleden overigens wel anders.

Reageer op artikel:
Apple ID’s op onverklaarbare wijze geblokkeerd
Sluiten