Apple’s Greg Joswiak: “De iPhone XR is ons best verkopende toestel”

Door: Mark Hofman - 11 reacties
iPhone XR best verkochte toestel

Afgelopen weken ging het verhaal rond dat de iPhone XR niet goed verkocht werd. Apple schroef de productie terug van het toestel, waardoor deze verhalen meer gevoed werden. Maar waar Apple normaal gesproken bijna nooit op dit soort verhalen reageert, doet dat het dit keer wel. En die iPhone XR? Die verkoopt beter dan die iedereen denkt. Sterker nog: het is het best verkopende toestel van het moment. 

iPhone XR verkoopt het best

Greg Joswiak, Apple’s VR of Product Marketing, heeft in een interview met CNET commentaar gegeven over de verkoop van de iPhone XR. Afgelopen tijd gingen veel verhalen rond dat het toestel minder goed presteert dan Apple gehoopt had. De verhalen hebben overigens wel wat losgemaakt bij het bedrijf, want waar het nooit reageert op dit soort berichten doet dat het nu wel. Greg Joswiak heeft in het interview aangegeven dat het niet alleen minder slecht gaan dan we denken, maar dat de iPhone XR het best verkopende toestel is sinds hij op de markt beschikbaar is.

Het is de eerste keer sinds de release van de iPhone XS (Max) en iPhone XR dat Apple inzicht geeft over de prestaties. Dat terwijl het bedrijf haar duurste iPhone line-up ooit op de markt heeft liggen. De iPhone XR, welke dient als een soort budget model van de iPhone XS, is qua startprijs nog duurder dan de basismodellen van de afgelopen jaren. De iPhone X daar gelaten natuurlijk. Maar dat het dus slecht zou gaan met de iPhone XR, is alles behalve waar.

Geen cijfers van Apple

De iPhone XR is dus het beste verkopende toestel van de line-up van dit jaar, maar wat zegt het nu eigenlijk. Apple heeft geen verkoopcijfers naar buiten gebracht en maakt deze week bekend dat dit het ook niet meer gaat doen. Dus of deze iPhone XR nu een doorslaand succes is of het gewoon minder slecht doet dan de duurdere iPhone XS en XS Max, weten we niet. Maar zorgen maken om het bedrijf hoeven we ons niet. Vorige jaar kregen we dezelfde berichten over de iPhone X te horen, maar ook dit toestel bleek gewoon een groot succes te zijn.

Apple iPhone Xr review design

Benieuwd wat wij van de iPhone XR vonden? Check onze review dan hier!

CNET

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is de enige nieuwe iPhone die Jan Modaal nog kan betalen (Nou ja, eigenlijk niet. Maar de rest is nog meer onbetaalbaar).

 • Profielfoto
  arno1975

  KarelWillem op 29 november 2018 09:28
  Het is de enige nieuwe iPhone die Jan Modaal nog kan betalen (Nou ja, eigenlijk niet. Maar de rest is nog meer onbetaalbaar).

  Ach, qua beeldscherm zie je het verschil nauwelijks tennopzichte van de XS. Het is wel zo dat 3D touch beter werkt

 • Profielfoto
  bassbug

  Vind ik helemaal niet gek.

  Bijna identiek aan de Xs en ook nog in hippe kleuren

 • Profielfoto
  SvS

  En daarbij, de functies waar we het voor gebruiken zijn hetzelfde. Waarom dan veel meer betalen voor Xs… toch blijf ik €859 “overprice” vinden.

 • Profielfoto
  wensink

  @SvS omdat het formaat van de Xs veel handzamer is. Heb je de XR al eens vast gehad? Wat een blok is dat zeg.
  Verder verbaast het me niks dat hij het best verkoopt. Het is de enige nieuwe (als in 2018 model) iPhone onder de 1100 euro.

 • Profielfoto
  SvS

  @wensink, ja ik heb het gezien in de winkel. Alle drie voor mij toch echt (iets) te groot.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Hij is inderdaad groot. Mij ook iets te groot. Accuduur is een succes, maar dat brengt gewicht met zich mee.

 • Profielfoto
  Falkor73

  “De iPhone XR, welke dient als een soort budget model van de iPhone XS, is qua startprijs nog duurder dan de basismodellen van de afgelopen jaren.” —> de iPhone Xr DIE. Zo moeilijk is het Nederlands toch niet?

 • Profielfoto
  rho

  Falkor73 op 29 november 2018 20:20
  “De iPhone XR, welke dient als een soort budget model van de iPhone XS, is qua startprijs nog duurder dan de basismodellen van de afgelopen jaren.” —> de iPhone Xr DIE. Zo moeilijk is het Nederlands toch niet?

  “Welke” klinkt wellicht wat stijfjes maar kan prima want taalkundig correct.

  Falkor73 op 29 november 2018 20:20
  “De iPhone XR, welke dient als een soort budget model van de iPhone XS, is qua startprijs nog duurder dan de basismodellen van de afgelopen jaren.” —> de iPhone Xr DIE. Zo moeilijk is het Nederlands toch niet?

   

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Falkor73 op 29 november 2018 20:20
  “De iPhone XR, welke dient als een soort budget model van de iPhone XS, is qua startprijs nog duurder dan de basismodellen van de afgelopen jaren.” —> de iPhone Xr DIE. Zo moeilijk is het Nederlands toch niet?

  https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/903/welke_de_regels/

 • Profielfoto
  Melle

  Totaal of topic – maar gisteren een volledig nieuwe X gekregen, na 11 maanden omdat de truedepth camera kapot gegaan was… wel fijn – zo een geluk bij een ongeluk.