Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 22 november 2018

‘Apple sleutelt aan goedkope Chromecast-concurrent’

De Apple TV is een prachtig apparaat. Met een snelle A10X Fusion-chip aan boord draait de settopbox zijn hand niet om voor 4K gaming met mooie graphics. Maar laten we eerlijk zijn: de meerderheid van de consumenten wil gewoon dingen streamen. Dan is 199 euro een behoorlijk prijskaartje en klinkt de Chromecast van 39 euro een stuk aantrekkelijker.

Apple ziet dat naar verluidt ook in en sleutelt aan een antwoord op de Chromecast. Volgens de doorgaans goed ingelichte site The Information moet het een goedkope HDMI-stick worden die je rechtstreeks in je TV kunt pluggen.

Chromecast-concurrent van Apple dient twee doelen

De HDMI-stick die Apple zou willen maken, dient twee doelen. Allereerst moet het de adoptie van AirPlay een nieuwe boost geven. Sinds AirPlay 2 is Apple weer volop bezig met zijn eigen standaard voor draadloze audio en video.

Daarnaast zou de Chromecast-concurrent uit Cupertino het ook makkelijk moeten maken om Apple Video te kijken. Dat is Apple’s antwoord op Netflix met series en films. Momenteel zijn er meer dan 18 originele series in productie en wordt ook ingezet op films exclusief voor Apple’s platform. Volgens The Information is het plan om een deel van die content gratis aan te gaan bieden. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een HDMI-stick of Apple TV? De commerciële strategie lijkt zich te gaan vormen.

Tweede helft 2019

De lancering van Apple’s toekomstige streamingdienst wordt min of meer in de tweede helft van 2019 verwacht. Het zou logisch zijn als Apple dan ook met een goedkope HDMI-stick komt. Uit het bericht van The Information wordt echter niet duidelijk in welke fase de plannen voor een Chromecast-concurrent zitten. (Zie ook: Apple Video krijgt niet alleen series, maar ook films)

Apple TV Chromecast
Klik/tap voor groter.

Reageer op artikel:
‘Apple sleutelt aan goedkope Chromecast-concurrent’
Sluiten