‘Refurbished’ gedeelte van de Apple Store kreeg opfrisbeurt

Door: Night - 3 reacties
Apple-Refurbished

Apple producten zijn niet goedkoop. Wil je toch een zo goed als nieuwe Mac, iPad of iPhone, dan kan je ook kiezen voor een refurbished exemplaar. Dat Apple die zelf ook aanbiedt, weten maar weinig mensen. Vandaar dat Apple het refurbished gedeelte van de Apple Store een opfrisbeurt heeft gegeven.

De ‘refurbished’gedeelte van de Apple Store was nauwelijks bekend en zag er ook visueel niet echt aantrekkelijk uit, zeker in vergelijk met de de rest van de website. Vandaar dat dit gedeelte van de Apple website nu compleet vernieuwd is.

Apple Refurbished Store
De Refurbished-afdeling van de Apple Store heeft een opfrisbeurt gekregen (klik/tap voor groter)

Refurbished, maar dan volgens Apple

In de online Apple Store vindt je refurbished Apple producten met een aantrekkelijke korting. Maar dat is niet het enige. Apple garandeert honderd procent kwaliteit en zegt toe dat alle getoonde producten zo goed als nieuw zijn.

“Het device is grondig schoongemaakt, gecontroleerd en van een nieuwe batterij en behuizing voorzien. Als dat nodig is, wordt het device voorzien van originele onderdelen. Als zodanig is dit device dan ook ‘zo goed als nieuw’. Alle bijbehorende accessoires en kabels worden meegeleverd en het besturingssysteem is geïnstalleerd. Alle gereviseerde, door Apple gecertificeerde producten worden verpakt in een nieuwe witte doos. Ze worden gratis bezorgd en terugsturen kan ook gratis.”

Het bedrijf rekent voor een gereviseerd exemplaar 15% minder dan een nieuw model. Dat lijkt weinig, maar je hebt dan wel een zo goed als nieuw model. Daarbij krijg je ook een jaar garantie die ook nog eens is uit te breiden met AppleCare. Dat is wel een ander verhaal dan bij andere (Nederlandse) aanbieders van refurbished Apple producten.

Wij vinden de opfrisbeurt in ieder geval goed geslaagd, al vinden we het aanbod nog wel een beetje mager. Zeker als we het Nederlandse refurbished gedeelte vergelijken met zijn Amerikaanse broertje. Maar wie weet wat de toekomst in petto heeft.

Lees ook: ➔ Consumentenbond: ‘Refurbished iPhone vaak slechte deal’

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nu de inhoud nog even een opfrisbeurt geven, en het wordt wel wat.

  Buiten een stelletje te dure iPads en verouderde iPods is er niet zo heel veel te vinden namelijk.

 • Profielfoto
  donut

  itt tot andere landen hier idd bijna geen inhoud

 • Profielfoto
  flappah

  Je moet het een beetje in de gaten houden. Ik heb al eens een refurbished Airport Express en AppleTV4 aangeschaft. Iets betere prijs en heb er geen problemen mee gehad.