Apple AirPods 2 duiken op bij keuringsinstantie

Door: Raymon Mens - 8 reacties
AirPods 2

Een van de nieuwe Apple-producten die we eigenlijk dit jaar hadden verwacht, maar niet kwamen, zijn nieuwe AirPods. Er gaan al een tijdje geruchten over de AirPods 2, maar ze komen maar niet. Toch lijkt Apple de nieuwe, draadloze oordopjes wel degelijk bijna af te hebben. Ze zijn namelijk al opgedoken bij een keuringsinstantie.

De Bluetooth Special Interest Group (SIG) heeft een nieuwe generatie AirPods goedgekeurd die werkt met Bluetooth 5.0. De huidige AirPods werken op basis van Bluetooth 4.2 en Apple’s W1‑chip. De typenummers die vermeld worden zijn A2031 en A2032 en komen niet overeen met bestaande AirPods.

AirPods 2 met Bluetooth 5.0

Meestal vragen fabrikanten niet heel ver voor het uitbrengen van een nieuw product goedkeuring aan bij de SIG. Dat wil zeggen dat de verkoopstart van nieuwe AirPods nabij kan zijn. De goedkeuring is op 1 november 2018 verkregen. Inmiddels is de eerste generatie van de draadloze oortjes alweer twee jaar op de markt.

Dat de AirPods 2 Bluetooth 5.0 krijgen is door de aanvraag bij de keuringsinstantie zo goed als zeker. De nieuwe Bluetooth-versie biedt een aantal voordelen, zoals een aanzienlijk beter bereik en hogere overdrachtssnelheid van data. Voor de AirPods wil dat waarschijnlijk zeggen dat de kwaliteit van het geluid niet meer verlaagd hoeft te worden als de microfoon actief is. Dat is door beperkingen in de Bluetooth-verbinding nu nog wel het geval.

AirPods 2 Bluetooth 5.0 keuring
Klik/tap voor groter.

Meer nieuwe functies

Wat de nieuwe draadloze oordopjes van Apple naar Bluetooth 5.0 nog meer bieden, is nog niet bevestigd. Er gaan al lang geruchten over ondersteuning voor “Hey Siri”. Zo zou je Apple’s virtuele assistent op kunnen roepen zonder op de AirPods te tappen. Ondanks dook ook een gerucht op over nieuwe functies die je gezondheid kunnen monitoren.

Draadloos laden lijkt net als Bluetooth 5.0 een zekerheidje. Apple kondigde vorig jaar immers al een nieuw doosje voor de AirPods aan dat draadloos laden mogelijk moet maken. Draadloos laden is mogelijk ook de reden dat de nieuwe AirPods op zich laten wachten. Apple’s bijbehorende 3-in-1-lader AirPower kampt namelijk met problemen en is daardoor nog niet op de markt. Het laatste bericht van Apple was dat AirPower nog in 2018 beschikbaar zou zijn. Wij hebben het bedrijf herhaaldelijk gevraagd of deze belofte nog steeds staat, maar kregen nooit een concreet antwoord. De kans is groot dat de AirPods 2 en AirPower tegelijk op de markt gebracht worden. (Zie ook → AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij)

AirPods 2
Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Doen die het dan wel met de nieuwe MacBook Air want die heeft maar Bluetooth 4.2?

 • Profielfoto
  Q-collective

  Spinozo op 6 november 2018 17:06
  Doen die het dan wel met de nieuwe MacBook Air want die heeft maar Bluetooth 4.2?

  Bluetooth 5.0 apparaten zullen prima verbinding kunnen maken met 4.2 apparaten. De extra mogelijkheden van 5.0 zijn uiteraard niet beschikbaar op een 4.2 apparaat.

 • Profielfoto
  marco.nl

  Een beetje merkwaardig een foto hierboven het artikel.

  Het gaat over de AirPods. En afgebeeld staan AirPods,  die dingetjes met een kabeltje eraan dus.

   

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @marco.nl: De AirPods liggen tussen EarPods op de afbeelding. Er staan zowel AirPods en EarPods op dus.

 • Profielfoto
  JLnl

  marco.nl op 6 november 2018 17:53
  Een beetje merkwaardig een foto hierboven het artikel.

  Het gaat over de AirPods. En afgebeeld staan AirPods,  die dingetjes met een kabeltje eraan dus.

   

  Misschien moet je een eigen Appleblog beginnen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  ‘s mooi! Ik ben bereid om er een nieuwe iPhone met BT5.0 bij te kopen als de batterijtijd significant verbetert en volume te regelen is zonder Hey Siri. Siri heb je toch weinig aan dus zal ik direct uit zetten

 • Profielfoto
  marco.nl

  Raymon Mens op 6 november 2018 18:09
  @marco.nl: De AirPods liggen tussen EarPods op de afbeelding. Er staan zowel AirPods en EarPods op dus.

  Ja mijn fout! Niet goed gekeken. Sorry!

 • Profielfoto
  marco.nl

  JLnl op 6 november 2018 18:19

  marco.nl op 6 november 2018 17:53
  Een beetje merkwaardig een foto hierboven het artikel.

  Het gaat over de AirPods. En afgebeeld staan AirPods,  die dingetjes met een kabeltje eraan dus.

   

  Misschien moet je een eigen Appleblog beginnen.

  Gut  wat een slechte grapje. Het is niet eens bijna grappig. Maar blijf oefenen!