Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 21 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple’s nieuwste aankoop moet Siri slimmer maken

Apple heeft een kleine start-up genaamd Silk Labs gekocht. Dit bedrijf richt zich op kunstmatige intelligentie die ‘on device’ wordt uitgevoerd. Oftewel: geen cloud die eindeloos veel data slurpt en je privacy kan schenden. Het doel is waarschijnlijk om Siri slimmer te maken.

Silk Labs werd in 2015 opgericht door Andreas Gal, Chris Jones en Michael Vines. Voordat ze hun eigen bedrijf begonnen, werkten ze bij Mozilla aan Firefox OS. Dat moest een concurrent voor iOS en Android worden, maar het kwam nooit van de grond.

Kunstmatige intelligentie met privacy voorop

Hoeveel Apple voor het bedrijf betaald heeft, is niet bekend. Volgens The Information, dat de overname op het spoor kwam, gaat het echter over een kleine aankoop. Silk Labs had 6 medewerkers in dienst en haalde eerder 4 miljoen dollar aan durfkapitaal op. Het verkocht geen product aan consumenten, maar maakte het voor fabrikanten mogelijk om kunstmatige intelligentie in hun producten te integreren.

Of er concrete interesse was in een techniek van het bedrijf, of dat Apple vooral interesse in de medewerkers had, is niet bekend. Zeker is wel dat de medewerkers de juiste mindset hebben. Slimme oplossingen die privacy van de gebruiker respecteren.

Steeds meer investeringen in Siri

Apple heeft de afgelopen tijd veel bedrijven die zich met artificial intelligence bezighouden gekocht. Zo werd eerder dit jaar Lattice Data overgenomen voor 200 miljoen dollar. Begin 2018 werd ook bekend dat Google’s AI-chef inmiddels voor Apple werkt. Er wordt dus duidelijk een nieuw team gebouwd dat Siri slimmer moet maken.

Het ‘on device’ toepassen van kunstmatige intelligentie voor Siri is overigens niet alleen goed voor je privacy, maar kan ook voor een goede offline werking van de virtuele assistent zorgen. Momenteel is een internetverbinding nog altijd vereist, maar Apple sleutelt aan een slimme offline-modus (Zie ook → Apple sleutelt aan slimme offline modus voor Siri)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwste aankoop moet Siri slimmer maken
Sluiten