Nieuwe hint: ‘AirPods krijgen gezondheidsmonitor’

Door: Night - 12 reacties
AirPods 2

Er gaan al een tijdje geruchten over nieuwe AirPods. Dat deze nog niet onthuld zijn, zou liggen aan de vertraging van Apple’s draadloze 3-in-1-lader genaamd AirPower. De houder van deze nieuwe AirPods zou namelijk draadloos laden en Apple wil deze naar verluidt niet onthullen zonder eigen lader. Er zijn nu nieuwe berichten opgedoken die doen vermoeden dat de AirPods 2 nog veel meer kunnen.

De nieuwe hint richting AirPods 2 komt ditmaal van Apple zelf. Het gaat om een patentaanvraag in Hong Kong en Europa van begin november. Deze aanvraag werd ontdekt door Patently Apple en zou betekenen dat de nieuwe draadloze oortjes ook sensoren krijgen die je gezondheid in de gaten kunnen houden. Eerder ving het doorgaans betrouwbare Bloomberg al soortgelijke berichten op.

AirPods 2 in 2019?

Hoewel de AirPods 2 nog niet op de markt zijn, horen we wel al een tijdje geruchten. Zo zouden de koptelefoontjes ‘Hey Siri’ ondersteunen, zonder dat hiervoor tweemaal op de AirPod getikt hoeft te worden. Ook zouden de nieuwe oortjes IP67 waterdicht, en dus bestand tegen regen en zweet, worden. Overigens is dit nog steeds niet voldoende om mee te zwemmen zwemmen.

De belangrijkste vermeende vernieuwing vonden wij echter ‘noise cancelation’. Dit zorgt ervoor dat omgevingsgeluid actief gefilterd wordt voor een beter geluid en ongestoord luistergenot. Helaas is dit ook het minst concrete gerucht. Ook de vergroting van de maximale afstand tussen de koptelefoontjes en de iPhone lijkt een goede toevoeging. De verwachte W2-chip met Bluetooth 5.0 zal dus tot veel in staat zijn.

Maar er is meer, lijkt het nu

Volgens het eerder genoemde patent krijgen de AirPods 2 ook een gezondheidsfunctie. Hiermee zouden de draadloze oortjes naadloos passen in de huidige gezondheidsstrategie van Apple bij de iPhone en Apple Watch. Tevens zou dat een bevestiging zijn van onze eerdere berichten hierover. De huidige draadloze oortjes van Apple bevatten al bewegingssensoren (accelerometers). Die zouden volgens het patent dus aangevuld gaan worden met sensors voor biometrische data. De verzamelde informatie, zoals hartslag, beweging van het lichaam en calorieverbranding wordt dan vervolgens doorgegeven aan het apparaat waarmee de AirPods draadloos zijn verbonden, zoals een iPhone of Apple Watch.

AirPods
De huidige AirPods bevatten al bewegingssensors, zoals te zien is bij de introductie in 2017. Blijkbaar is er ruimte voor meer. (klik/tap voor groter) Foto: Bloomberg

Verschijningsdatum AirPods 2 nog steeds onzeker

We weten nog steeds niet wanneer Apple de nieuwe koptelefoontjes zal uitbrengen. Wanneer de draadloze oplaadmat, de AirPower zal worden geïntroduceerd, zal dat ongetwijfeld samengaan met de presentatie van de AirPods 2. De 3-in-1-lader kampt echter met technische problemen, maar Apple heeft de ontwikkeling nog niet opgegeven.

Of deze nieuwe AirPods alle functies die hierboven beschreven worden, blijft ook nog de vraag. We hopen in ieder geval dat het niet alleen blijft bij de al eerder aangekondigde houder waarin de AirPods draadloos kunnen worden opgeladen. Maar wat de specificaties ook zullen worden, reken er maar op dat ook versie twee van Apple’s draadloze in-ear koptelefoontjes, ondanks een verwachte prijsstijging, weer een bestseller zal worden. Of was het een melkkoe?
(Zie ook: ➔ AirPods 2: de meest actuele verwachtingen op een rij)

AirPower
De AirPods 2 zouden draadloos kunnen worden opgeladen (klik/tap voor groter)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Mike Vos

  Ik ga spontaan een addblocker installeren door deze Dyson reclame.

 • Profielfoto
  UtregCity

  @Mike Vos: Oh, ik heb 2 MCDonalds reclames plus 1 van LeasePlan… :’-(

 • Profielfoto
  Wimusia

  Mike Vos op 5 november 2018 10:41
  Ik ga spontaan een addblocker installeren door deze Dyson reclame.

  Ik heb alleen Safari en GEEN reclame.

 • Profielfoto
  Maikelw

  En ik moet weer

  Tarifa Inimitable
  23GB + Llamadas Ilimitadas, por Sólo 19,90€/Mes ¡Sin costes Ocultos!

  + nog 6 andere…

 • Profielfoto
  tuuur

  Gebruik gewoon de app en je hebt helemaal geen reclame en dan is dat gemilimeter erover ook gelijk voorbij 😜

 • Profielfoto
  Rick

  Of installeer een AD blocker

 • Profielfoto
  Joid

  On topic:

  De verzamelde informatie, zoals hartslag, beweging van het lichaam en calorieverbranding wordt dan vervolgens doorgegeven aan het apparaat waarmee de AirPods draadloos zijn verbonden, zoals een iPhone of Apple Watch.

  Dat zou natuurlijk niet logisch zijn om dat juist die data al prima door de Watch wordt verzameld. En die heb je de hele dag om.

  Ik dacht zelf direct juist aan lichaamstemperatuur. Dat is wel handig natuurlijk.

  En ik herinner mij ook ene Belg (volgens mij) die een device had ontwikkeld, dat veel lichaamswaarden kan meten als je dat ding even tegen je voorhoofd houdt. Wellicht dat die zaken ook in de AirPods komen.

 • Profielfoto
  Kevin

  Technologisch zijn de AirPods natuurlijk geweldig. En als het bepaalde gezondheidskenmerken kan vastleggen, des te beter.

  Maar ik hou het bij bekabelde headphones. Mijn apparaten staan ‘s nachts uit of liggen ergens buiten mijn slaapkamer. Ik geloof dat er een serieus gevaar is in het zenden en ontvangen van al die elektronische signalen en wil het zeker niet in mijn oor hebben. Het zou mij ook niet verbazen als er de komende jaren meer gevallen zijn van hersentumoren.

 • Profielfoto
  koen

  Joid op 5 november 2018 18:09

  En ik herinner mij ook ene Belg (volgens mij) die een device had ontwikkeld, dat veel lichaamswaarden kan meten als je dat ding even tegen je voorhoofd houdt. Wellicht dat die zaken ook in de AirPods komen.

  Dat verzin je niet… 🧐

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Zolang de pasvorm ruk is voor mij geen EarPods. Waarom niet gewoon in-ear met silicone/flexibele dopjes?

 • Profielfoto
  Paul26

  Uluru1964 op 5 november 2018 21:17
  Zolang de pasvorm ruk is voor mij geen EarPods. Waarom niet gewoon in-ear met silicone/flexibele dopjes?

  Zodra ze dat doen ben ik ook om!

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Ik heb alleen Safari en GEEN reclame.

  Ik heb Safari even gebruikt voor deze pagina en jawel hoor: 2x Italiaanse lingerie en 2x Mediamarkt. Safari toont dus ook gewoon reclame.