Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 november 2018
Leestijd: 1 minuut

AirDots: Xiaomi komt met goedkoop antwoord op AirPods

Terwijl de geruchten over AirPods 2 steeds concreter worden, komt het Chinese Xiaomi met een goedkoop antwoord op Apple’s draadloze oordopjes. Xiaomi staat bekend om zijn goedkope gadgets en ook dit nieuwe product heeft een (voor westerse standaarden) lage prijs. De AirDots kosten 199 yuan, dat is omgerekend 25 euro.

De naam AirDots is treffend. Ze nieuwe, draadloze oortjes steken namelijk minder ver uit je oren dan Apple’s AirPods. Het zijn in-ear modellen met verschillende siliconen dopjes die moeten zorgen voor een goede pasvorm.

AirDots met Bluetooth 5.0

Op technisch gebied lopen de AirDots een beetje voor op Apple’s AirPods. Zo gebruiken de oordopjes van Xiaomi al Bluetooth 5.0, terwijl Apple’s oortjes nog Bluetooth 4.2 gebruiken. Een helemaal eerlijke vergelijking in dat niet, want de AirPods zijn al twee jaar oud. De oordopjes van Xiaomi gaan vier uur mee in stereomodus en vijf uur in monomodus. De laatste is prima voor bijvoorbeeld het beluisteren van podcasts of audioboeken.

Klik/tap voor groter.

De AirDots hebben een minimalistisch wit ontwerp en worden ook met een doosje geleverd. Dat kan de draadloze oortjes meerdere keren extra opladen voor in totaal 12 uur batterijduur. Een stukje minder dan de 24 uur die Apple bij de AirPods biedt.

Beschikbaarheid Europa nog onbekend

Een aantal Xiaomi-producten zijn sinds kort ook in Europa verkrijgbaar. Of dat ook voor de AirDots gaat gelden, is op moment van schrijven nog onbekend. Een releasedatum is ook nog niet aangekongigd. Het is daarom onmogelijk om nu al een uitspraak over de geluidskwaliteit te doen.

AirDots AirPods
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirDots: Xiaomi komt met goedkoop antwoord op AirPods
Sluiten