AirDots: Xiaomi komt met goedkoop antwoord op AirPods

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Terwijl de geruchten over AirPods 2 steeds concreter worden, komt het Chinese Xiaomi met een goedkoop antwoord op Apple’s draadloze oordopjes. Xiaomi staat bekend om zijn goedkope gadgets en ook dit nieuwe product heeft een (voor westerse standaarden) lage prijs. De AirDots kosten 199 yuan, dat is omgerekend 25 euro.

De naam AirDots is treffend. Ze nieuwe, draadloze oortjes steken namelijk minder ver uit je oren dan Apple’s AirPods. Het zijn in-ear modellen met verschillende siliconen dopjes die moeten zorgen voor een goede pasvorm.

AirDots met Bluetooth 5.0

Op technisch gebied lopen de AirDots een beetje voor op Apple’s AirPods. Zo gebruiken de oordopjes van Xiaomi al Bluetooth 5.0, terwijl Apple’s oortjes nog Bluetooth 4.2 gebruiken. Een helemaal eerlijke vergelijking in dat niet, want de AirPods zijn al twee jaar oud. De oordopjes van Xiaomi gaan vier uur mee in stereomodus en vijf uur in monomodus. De laatste is prima voor bijvoorbeeld het beluisteren van podcasts of audioboeken.

AirDots
Klik/tap voor groter.

De AirDots hebben een minimalistisch wit ontwerp en worden ook met een doosje geleverd. Dat kan de draadloze oortjes meerdere keren extra opladen voor in totaal 12 uur batterijduur. Een stukje minder dan de 24 uur die Apple bij de AirPods biedt.

Beschikbaarheid Europa nog onbekend

Een aantal Xiaomi-producten zijn sinds kort ook in Europa verkrijgbaar. Of dat ook voor de AirDots gaat gelden, is op moment van schrijven nog onbekend. Een releasedatum is ook nog niet aangekongigd. Het is daarom onmogelijk om nu al een uitspraak over de geluidskwaliteit te doen.

AirDots AirPods
Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  8-1 ja

  siliconen dopjes Vind ik rommelig gedoe. Maar verder, laten we eerlijk zijn, de prijs is bijna een 8ste van de prijs van de airpods. Voor dat verschil koop je van deze Chinees toch gewoon een setje extra zodat je alsnog tot die 24 uur kunt.

 • Profielfoto
  8-1 ja

  Maar ik heb de AirPods al ruim twee jaar naar volle tevredenheid dus voorlopig niets nodig.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Wat brengt zo’n advertentie eigenlijk op?

  Als je een goedkope oordopjes zoekt ga je toch gewoon naar Alibaba, China.

  Is OMT niet voor nodig..

 • Profielfoto
  monty python

  Koop liever duurder maar tegelijk minder. Typische wegwerpconsumptie dit. Neemt niet weg dat de AirPods wel een stuk te duur zijn. Heb ze gekocht aan 110 als teruggestuurd product. Dat was nog aanvaardbaar want ik ga er toch vanuit dat ze minstens 3 keer zo lang meegaan als deze goedkope kopie.

 • Profielfoto
  Edwin

  Lelijk! Lijken wel zwemdoppen…

 • Profielfoto
  Melle

  Ik ben mijn AirPods verloren. Doodjammer. Mis ze elke dag, maar te duur om zomaar opnieuw te kopen, zeker nu er nieuwe aankomen. Dus ik ga deze wel testen in de tussentijd.

  Voor mij alvast relevant en interssant artikel, met die zuurpuimen ook altijd hier. 😀

 • Profielfoto
  Caszz

  Haha en dan vinden mensen AirPods lelijk 🤭

 • Profielfoto
  Like

  Vanmiddag voor €27 de AirDots besteld bij Alie. Ben een zeer tevreden gebruiker van de AirPods maar wil eens kijken wat dit is. Overigens zijn er al best veel reviews te vinden hoor. En best positief. Ik ben benieuwd