Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 november 2018

Accu MacBook Air 2018 makkelijker te vervangen

De nieuwe MacBook Air 2018 is niet alleen van buiten vernieuwd, ook van binnen zijn er de nodige wijzigingen aangebracht. Niet alleen aan de hardware, maar ook aan de opbouw van de laptop. Apple heeft deze zo aangepast de de accu makkelijker te vervangen is.

De accu is nog steeds aan de topcase (bovenkant) van de MacBook bevestigd. Het is echter makkelijker om ‘m los te maken. Personeel in de Apple Store kan dit zelf doen en hoeft de laptop niet langer naar een speciaal reparatiecentrum te sturen.

Accu niet meer met lijm bevestigd

Bij de MacBook Pro 2018 zit de accu met dikke klodders vastgelijmd aan de bovenkant van de laptop. Bij de MacBook Air 2018 gebruikt Apple echter klevende strips die gemakkelijk lost te trekken zijn. Uit de handleiding voor servicepersoneel blijkt dat het dezelfde strips als in de iPhone zijn. De accu van Apple’s smartphone is over het algemeen erg makkelijk te vervangen.

MacBook Air 2018 accu
Afbeelding via: MacRumors – Klik/tap voor groter.

Uiteraard raadt Apple nog steeds aan om de accu in de Apple Store of door een erkend servicepunt te laten vervangen, maar in principe is het door de zelfklevende strips simpel genoeg om zelf te doen. Het zal niet lang duren voordat iFixit of een ander in reparaties gespecialiseerd bedrijf een handleiding online heeft.

Het gemakkelijker kunnen vervangen van de accu past binnen het groene concept dat Apple steeds meer hanteert. Een goede zaak, vinden wij.

Meer MacBook Air 2018

De MacBook Air 2018 is vanaf nu te koop bij Apple en heeft een vanaf-prijs van € 1.349. Wij hebben al het nodige over de nieuwe laptop geschreven. Deze artikelen mag je niet missen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Accu MacBook Air 2018 makkelijker te vervangen
Sluiten