Night
Night OMT Specials 27 oktober 2018

Wie is Ming-Chi Kuo nu eigenlijk?

Regelmatig komen we de naam Ming-Chi Kuo in geruchten over nieuwe Apple-producten. Of het nu over de nieuwe iPhone gaat of een een bepaald type chip, meestal slaat deze analist de spijker op zijn kop. Maar wie is Ming-Chi Kuo nu eigenlijk?

Analisten beweren de gekste dingen over nog komende Apple producten. Meestal komen die geruchten  van een anonieme bron, ergens uit Apple’s leveranciers-keten of van andere duistere uit Azië. Ming-Chi Kuo werkt ook met bronnen uit de enorme leveranciersketen en zou zelfs contacten binnen Apple hebben.

Kuo was even werkzaam bij DigiTimes en Concord Securities, maar werd vooral bekend als analist bij KGI Securities. KGI is een Taiwanese groep effectenmakelaars die belangen heeft in een flink aantal technologische industrie-takken. Kuo was daar gespecialiseerd in technologie met een focus op Apple. Niet echt een beroep waarin je bekend zou worden, denk je dan.

Ming_Chi_Kuo
Een van de weinige foto’s van Ming Chi Kuo, uit de tijd dat hij nog werkzaam was bij DigiTimes.

Toch zit er een mysterieus tintje aan Kuo. Hij staat niet graag in de spotlights en geeft geen interviews. Ook zijn er bijna geen foto’s van hem te vinden. Desondanks is Kuo een van de bekendste analisten ter wereld.

Hoe komt dat dan?

 Ming-Chi Kuo ‘meest accurate Apple-analist’

Het begon allemaal in 2011, namelijk met de correcte melding van de vertraagde komst van de witte iPhone 4. Als we door de lange lijst met uitgekomen voorspellingen lopen, is het veilig te zeggen dat Kuo Apple’ meest betrouwbare analist is. Die correcte voorspellingen over Apple producten gaven hem verschillende bijnamen. De meest gehoorde zijn “meest accurate Apple analist” en “de analist die al Apple’s geheimen onthult”.

Niet al zijn voorspellingen kwamen uit. Zo verwachtte hij een AppleTV met bewegingsdetectie, maar dat kwam er nooit van. Ook dacht hij dat er een aparte App Store zou komen voor de Apple TV. Dat is nog niet gebeurt, maar kan natuurlijk altijd nog komen.

Ming-Chi Kuo
Alleen al in 2014 kwam het meerendeel van Kuo’s voorspellingen uit (klik/tap voor groter)

Toch zijn zijn voorspellingen over de grote linie vrijwel allemaal correct. Hierdoor werd Kuo al gauw een baken van betrouwbaarheid. Dat is ook gelijk de reden waarom veel van zijn uitspraken al gauw de internationale pers halen. Ook hier op OMT komen zijn voorspellingen met grote regelmaat aan bod.

De voorspellingen van Ming-Chi Kuo


Al met al een zeer indrukwekkend overzicht. Toch zullen we er ongetwijfeld best een paar gemist hebben. De meesten zijn in het verleden ook op OMT terecht gekomen. We vonden het ook altijd erg leuk om te zien dat deze geruchten ook werkelijkheid werden.

Hoewel Kuo in 2018 KGI Securities verliet om zich te focussen op “opkomende markten”, blijven zijn voorspellingen de geruchtenmolen rondom Apple bezighouden. Niet alle voorspellingen kwamen uit, maar het merendeel wel. We hopen dan ook dat zijn vertrek bij KGI geen nadelige invloed zal hebben op de accuraatheid van zijn berichten over Apple’s toekomstige producten.

Reageer op artikel:
Wie is Ming-Chi Kuo nu eigenlijk?
Sluiten