WhatsApp: kleine vernieuwingen en klaar voor iPhone XS Max

Door: Raymon Mens - 8 reacties
WhatsApp vinger 16x9

WhatsApp heeft een kleine update gehad die als geroepen komt voor iPhone XS Max-bezitters. Gebruikers van Apple’s allergrootste smartphone hadden namelijk te maken met een vervelende bug. Woordsuggesties vielen vaak achter het toetsenbord, waardoor het onmogelijk was om ze te gebruiken.

Daarnaast zijn er zijn ook vernieuwingen voor alle iPhone-gebruikers. Zo is het afspelen van autoberichten verbeterd en is er een nieuwe interface voor het doorsturen en opslaan van berichten. Ook kun je uitkijken naar de komst van een aantal grote nieuwe functies zoals Dark Mode.

Nieuw menu en verbeterde audioberichten

De eerste vernieuwing zal iedere fanatieke gebruikers van WhatsApp vroeg of laat opvallen. Het menu dat verschijnt wanneer je een chatbericht ingedrukt houdt om een bericht te kopiëren of door te sturen heeft een nieuw ontwerp. Het is nu een stuk handiger te gebruiken, want alle opties staan meteen in beeld. Voorheen moest je over het menu vegen om alle opties te zien.

WhatsApp menu nieuw
Klik/tap voor groter.

Ook het afspelen van audioberichten is verbeterd. Voorheen moest je audioberichten handmatig afspelen, maar nu worden alle berichten automatisch en ook in de juiste volgorde afgespeeld worden. Je hoeft dus niet meer handmatig op de play-knop te drukken.

Meer nieuws WhatsApp op komst

De laatste tijd wordt er door eigenaar Facebook hard aan nieuwe functies voor WhatsApp gesleuteld. Zo worden stille notificaties binnenkort écht stil en wordt er aan een Dark Mode gesleuteld. Het gespecialiseerde blog WaBetaInfo heeft de nieuwe modus al weten te activeren en kwam met deze screenshots. Zoals je ziet, heeft WhatsApp net als vele andere apps niet gekozen voor puur zwart, maar voor grijstinten. Zo ziet het er ook op een iPhone met LCD-scherm goed uit. (Zie ook → WhatsApp werkt aan drie nieuwe, handige functies)

WhatsApp Dark Mode
Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dat betekent dus dat Whatsapp niet Apple’s eigen API gebruikt om de hoogte van het toetsenbord te vragen, toch? Dan hebben ze het gebaseerd op een “intelligente” gok.

  Net zoals de OMT app heel kleine tekst in het comment vak heeft ipv gewoon een standaard te gebruiken ?

 • Profielfoto
  dirkuijt

  Waar blijft Whatsapp for Business voor ios…

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik zit er alleen niet op te wachten dat audio berichten automatisch afgespeeld worden. Dat lijkt me heel vervelend ivm privacy.

 • Profielfoto
  pippen2

  Ik hoop dat ze de vage foto’s in de notificaties nog eens scherp gaan maken. Want de foto’s zijn op de Apple Watch namelijk niet goed te zien. Ze zijn zo onscherp, dat je er nauwelijks iets van kunt herkennen.

 • Profielfoto
  Chytin

  Na de update moest ik wel even wennen, want ineens leken de letters zo klein. Is uiteraard op te lossen door schermweergave op ingezoomd te zetten maar ik heb een voorkeur voor de native look and feel van de stock en third party apps.

  De dark mode kijk ik zeker naar uit. Tweetbot 5 met dark mode ziet er super uit op de iPhone Xs Max. En de battery savings vanwege de Oled’s die uitaraan is mooi meegenomen.

 • Profielfoto
  fredcaud

  En wanneer een versie voor ipad?

 • Profielfoto
  Sjors

  @pippen2 dat komt doordat de foto pas gedownload word als je de app opent. Hij geeft nu dus dezelfde weergave als die je ziet wanneer je zo’n vage afbeelding hebt met de download knop erop. Zonde foutje inderdaad maar wel beter voor je data bundel meestal..

 • Profielfoto
  pippen2

  Sjors op 23 oktober 2018 09:21
  @pippen2 dat komt doordat de foto pas gedownload word als je de app opent. Hij geeft nu dus dezelfde weergave als die je ziet wanneer je zo’n vage afbeelding hebt met de download knop erop. Zonde foutje inderdaad maar wel beter voor je data bundel meestal..

  Ja klopt. Ik zou zeggen dat de instellingen-optie “Media automatisch downloaden Fotos: Wifi en mobiel netwerk” er voor zou zorgen dat foto’s meteen gedownload worden, maar dat is dus niet het geval. Van mij mogen ze altijd direct gedownload worden, want er is toch genoeg data beschikbaar in m’n abonnement.