Raymon Mens
Raymon Mens App Store 22 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp: kleine vernieuwingen en klaar voor iPhone XS Max

WhatsApp heeft een kleine update gehad die als geroepen komt voor iPhone XS Max-bezitters. Gebruikers van Apple’s allergrootste smartphone hadden namelijk te maken met een vervelende bug. Woordsuggesties vielen vaak achter het toetsenbord, waardoor het onmogelijk was om ze te gebruiken.

Daarnaast zijn er zijn ook vernieuwingen voor alle iPhone-gebruikers. Zo is het afspelen van autoberichten verbeterd en is er een nieuwe interface voor het doorsturen en opslaan van berichten. Ook kun je uitkijken naar de komst van een aantal grote nieuwe functies zoals Dark Mode.

Nieuw menu en verbeterde audioberichten

De eerste vernieuwing zal iedere fanatieke gebruikers van WhatsApp vroeg of laat opvallen. Het menu dat verschijnt wanneer je een chatbericht ingedrukt houdt om een bericht te kopiëren of door te sturen heeft een nieuw ontwerp. Het is nu een stuk handiger te gebruiken, want alle opties staan meteen in beeld. Voorheen moest je over het menu vegen om alle opties te zien.

WhatsApp menu nieuw
Klik/tap voor groter.

Ook het afspelen van audioberichten is verbeterd. Voorheen moest je audioberichten handmatig afspelen, maar nu worden alle berichten automatisch en ook in de juiste volgorde afgespeeld worden. Je hoeft dus niet meer handmatig op de play-knop te drukken.

Meer nieuws WhatsApp op komst

De laatste tijd wordt er door eigenaar Facebook hard aan nieuwe functies voor WhatsApp gesleuteld. Zo worden stille notificaties binnenkort écht stil en wordt er aan een Dark Mode gesleuteld. Het gespecialiseerde blog WaBetaInfo heeft de nieuwe modus al weten te activeren en kwam met deze screenshots. Zoals je ziet, heeft WhatsApp net als vele andere apps niet gekozen voor puur zwart, maar voor grijstinten. Zo ziet het er ook op een iPhone met LCD-scherm goed uit. (Zie ook → WhatsApp werkt aan drie nieuwe, handige functies)

WhatsApp Dark Mode
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WhatsApp: kleine vernieuwingen en klaar voor iPhone XS Max
Sluiten