WhatsApp werkt aan drie nieuwe, handige functies

Door: Raymon Mens - 5 reacties
WhatsApp
(Afbeelding: WhatsApp, bewerking: OMT)

Er is de laatste tijd een boel gaande bij de ontwikkeling van WhatsApp. Onlangs werd duidelijk dat de populaire chat app binnenkort een dark mode krijgt. Nu blijkt dat er nog eens drie nieuwe functies in ontwikkeling zijn.

Het gaat om functies die voor meer rust moeten zorgen en een functie die misschien niet zo goed is voor je privacy. Er komt een vakantiemodus, een stille modus en de mogelijkheid om verschillende accounts aan WhatsApp te koppelen (Hallo Facebook en Instagram).

WhatsApp vakantiemodus

Er is steeds meer aandacht voor telefoonverslaving. Apple heeft met de nieuwe iOS 12-functie schermtijd het nodige gedaan, maar WhatsApp zit ook niet stil. Er wordt gewerkt aan een speciale vakantiemodus die je kunt inschakelen als je even een break nodig hebt. In deze modus komen gesprekken die gebruikers archiveren niet terug zodra er een nieuw bericht wordt gestuurd. Handig voor bijvoorbeeld drukke groepen, waar je wel in wil blijven, maar tijdens een vakantie niets van wil lezen.

Betere afhandeling gedempte gesprekken

Als je in WhatsApp een gesprek op ‘stil’ zet, gebeurt er iets eigenaardigs. Ondanks dat het gesprek op stil staat, toont de app in de rode badge bij het pictogram nog steeds het aantal berichten. Dat is voor een boel gebruikers een trigger om toch even te kijken. In een toekomstige versie zullen stille gesprekken niet langer een rode badge veroorzaken. Op Android is dit inmiddels geïmplementeerd, maar op iOS volgt het binnenkort.

WhatsApp badge
Klik/tap voor groter.

Accounts aan WhatsApp koppelen

De laatste nieuwe functie is misschien handig, maar vooral een typische Facebook move. Er wordt een functie getest die je verschillende andere sociale accounts aan WhatsApp laat koppelen. Aanvankelijk was deze functie voor de Business-variant van WhatsApp bedacht, maar volgens het gespecialiseerde blog WaBetaInfo zit de code inmiddels ook in de gewone versie van de chat-app.

Wat de voordelen voor jou als gebruiker zijn, valt nog te bezien. Misschien wordt het makkelijker om vrienden op Instagram of Facebook een bericht via WhatsApp te sturen, maar vooral duidelijk is dat het een manier voor Facebook (sinds 2014 eigenaar van de chat-app) is om je gedrag binnen alle apps in kaart te brengen. Al zou het misschien een beetje naïef zijn om te denken dat het sociale netwerk van Mark Zuckerberg daar nu ook niet al toe in staat is.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Eprom

  Niet ter zake doende reactie verwijderd door moderator.

 • Profielfoto
  Aiko

  Niet ter zake doende reactie verwijderd door moderator.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  In een toekomstige versie zullen stille gesprekken niet langer een rode badge veroorzaken.

  Thank god, finally!!

 • Profielfoto
  nicj56

  Robin van Baalen op 18 oktober 2018 18:16
  In een toekomstige versie zullen stille gesprekken niet langer een rode badge veroorzaken.

  Thank god, finally!!

  Agree eindelijk:-) Thank god!!! Vakantiemodus ook een lekkere bijkomstigheid.

 • Profielfoto
  whaha

  Zolang je het per app-gesprek in kunt stellen, vind ik het goed.