Weekend poll: is schermtijd van iOS 12 voor jou effectief?

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Een van de grootste, nieuwe functies van iOS 12 is schermtijd, in het Engels ook wel screen time genoemd. Je kunt er niet alleen mee zien hoe vaak je nou eigenlijk je iPhone of iPad gebruikt, maar jezelf ook limieten op leggen. Ouders kunnen bovendien hun kinderen in de gaten houden en hun schermtijd beperken.

In de theorie een prachtige functie, maar hoe pakt het in de praktijk uit. Is schermtijd van iOS 12 voor jou effectief en lukt het om je smartphone-gebruik te matigen? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een zeer enthousiaste adblocker aan. Met de bannerdruk anno 2018 geheel begrijpelijk, maar zet ‘m even uit om te stemmen!. Dit artikel bevat overigens geen banners.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik kijk er wel eens naar. Maar eigenlijk zegt het me niks. Het boeit me ook niet.

  Even ingesteld dat ik na 22:30 niks meer mocht maar dat bleek erg lastig in ’t weekend en met een activiteit. Snel uitgezet dus.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Is goed voor kinderen. Alleen jammer dat mijn zoon van net 12 al drie manieren weet om te omzeilen. Eerst linkjes doorsturen naar berichten. Toen dat uitgezet. Nieuwste manier is iPad uit en aan. Dan app snel starten en het klokje is gereset.

 • Profielfoto
  Romper

  ..totaal niet geïnteresseerd in deze feature!! Trek qua gebruik m’n eigen spoor …weet wanneer genoeg, genoeg is:)

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Zoonlief heeft voortaan iPad-pauze tussen 17:00 en 18:00. Gaat ie nog ’s naar buiten…

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Geen kinderen hier, en ik mag van mezelf doen en laten wat ik wil, dus die onzin staat uit.

 • Profielfoto
  MacMiep

  Na drie keer een ongewenste melding uitgezet. Ergerde me groen en geel want ik wil ervoor kiezen en het niet door de strot geduwd krijgen.

 • Profielfoto
  Dgh

  Wel grappig om te zien …. maar niet effectief.

   

  Gebruik mijn iphone als wekker op een dokkie …. dat is helaas “schermtijd” . Dus niets meer met het resultaat te doen.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Regelmatig wordt mn schermtijd vanzelf gewist, of klopt het niet in verhouding tot mijn iPad die dezelfde tijden zou door moeten geven. Helaas..

 • Profielfoto
  Bart119

  Leuk om eens te bekijken maar daar blijft het bij. Deze week is Waze al verantwoordelijk voor 7u van mijn schermtijd, op die manier loopt het snel op natuurlijk.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Ik kan me voorstellen dat deze functie een aantal mensen wat bewuster de mobiel laat gebruiken.

  Ik neem het ter kennisgeving aan dat ik de mobiel gemiddeld een uur per dag gebruik.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Bart119 op 21 oktober 2018 00:51
  Leuk om eens te bekijken maar daar blijft het bij. Deze week is Waze al verantwoordelijk voor 7u van mijn schermtijd, op die manier loopt het snel op natuurlijk.

  Bij mij is TomTom de hoofddader. Dat gaat snel inderdaad.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik heb deze onzin direct uitgezet.

  Ik bepaal zelf wat ik wel en niet doe op mijn telefoon en heb daar Apple niet voor nodig die voor mij gaat bepalen wat ik wel of niet zou mogen doen.
  Ik denk dat Apple zich met hele andere zaken zou moeten bezig houden, ipv hun dingen de gebruiker op te dringen.

   

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Tjonge, wat negatief weer. Apple bepaalt helemaal niet wat je wel en niet doet met je mobiel, het is een hulpmiddel. Ik denk dat het voor flink wat mensen een eye opener zal zijn, als ze zien hoe vaak ze de iPhone gebruiken.

   

  Inderdaad, gewoon uitzetten als je er niet in geïnteresseerd bent, heb ik ook gedaan.

 • Profielfoto
  meesje

  Ome Kor op 21 oktober 2018 13:52
  Tjonge, wat negatief weer. Apple bepaalt helemaal niet wat je wel en niet doet met je mobiel, het is een hulpmiddel. Ik denk dat het voor flink wat mensen een eye opener zal zijn, als ze zien hoe vaak ze de iPhone gebruiken.

   

  Inderdaad, gewoon uitzetten als je er niet in geïnteresseerd bent, heb ik ook gedaan.

  +1 Helemaal mee eens! Het is toch puur een hulpmiddel dat je niet perse hoeft te gebruiken? En tja, dat het default aan staat, dat is inderdaad opgelegd door Apple. De volgende keer staat eventueel een nieuwe functie uit en zijn de mensen daarover verbolgen.

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  Stuk relaxter zoontje (8) voor teruggekregen. Het is nu gewoon gewoon duidelijk. 1 uur per dag, en dan is de iPad gewoon ge-locked. 5 minuten voor de eindtijd een melding, kan hij mooi nog even afronden. Hoeft hij ook niet later nog eens te kijken of te proberen of ‘even checken’ of iets nog mogelijk is. Ben blij met deze functie! Wat alleen nog een beetje vreemd is dat als je bijvoorbeeld hem nog iets extra tijd wilt geven, dit alleen maar kan voor de app die hij op dat moment aangeeft. Wil hij in de (extra tijd) nog een andere app openen gaat dit niet. Zou fijn zijn als die dit via instellingen ook aan kon geven zoals je nu aangeeft dat je ‘alle’ apps wilt blokken naar een bepaalde tijd. Verder erg fijn.