Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 oktober 2018

Apple trekt watchOS 5.1 terug na problemen

[Update: watchOS 5.1.1 is uit en lost de problemen op] – Originele artikel: Het foutloos uitrollen van een software-update blijft een gecompliceerde taak. Apple heeft kort na de release op dinsdag watchOS 5.1 teruggetrokken, omdat er problemen optraden bij een aantal Apple Watch-modellen. De slimme horloges willen niet meer opstarten.

Verschillende gebruikers klagen onder andere op Twitter over het probleem. Na installatie van de update, herstart de Apple Watch. Daarna lijkt het horloge permanent vast te lopen. Het witte Apple-logo blijft in beeld en er gebeurt ook na uren niets.

watchOS 5.1 terug naar de tekentafel

Als je watchOS 5.1 nog niet geïnstalleerd hebt, is het beter om even te wachten. Omdat de update op tijd is teruggetrokken, zouden gebruikers die automatische updates in hebben geschakeld in de ochtend niet verrast moeten zijn door een ‘gebrickte’ Apple Watch. De schaal waarop het probleem voorkomt, is nog niet duidelijk. Wel lijkt het vooral bezitters van de Apple Watch Series 4 te treffen.

Apple Watch boot
Klik/tap voor groter.

Dit is niet de eerste keer dat een software-update voor onbruikbare apparaten zorgt, het gebeurt met enige regelmaat. Op de Apple Watch is dit extra vervelend, omdat er geen manier is om het apparaat volledig te herstellen. De iPhone heeft een Lightning-poort en kan redelijk makkelijk in herstelmodus geplaatst worden. Een Apple Watch kent echter geen herstelmodus en heeft ook geen fysieke poort. Als je Apple Watch is getroffen door de bug, kun je contact opnemen met Apple Support. Zij kunnen je horloge omruilen of een factory reset verzorgen. In het laatste geval ben je de Watch wel even kwijt.

Verbeteringen watchOS 5.1

De problemen komen op een ongelukkig moment, want watchOS 5.1 is verder een mooie update. Niet alleen laat het de 70 nieuwe emoji die Apple heeft geïntroduceerd ook op de Apple Watch werken, de functie voor valdetectie is ook verbeterd.

watchOS 5.1
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple trekt watchOS 5.1 terug na problemen
Sluiten