Watchify: nieuwe onofficiële Spotify-app voor Apple Watch

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Spotify heeft sinds kort een app voor WearOS van Google, maar nog geen app voor de Apple Watch. Gelukkig zijn er externe ontwikkelaars die dit wel mogelijk maken, zoals de Amerikaanse Maxim Rabiciuc. Hij brengt met Watchify Spotify naar de Apple Watch.

De functionaliteit van de app is op dit moment enigszins beperkt, maar alle basisfuncties voor de bediening van de streamingdienst zijn beschikbaar. Denk aan het selecteren en luisteren van muziek, maar ook door afspeellijsten bladeren en je favorieten bekijken.

Apple Watch als afstandsbediening voor Spotify

De Apple Watch wordt met Watchify een afstandsbediening voor de iPhone-app van de streamingdienst. Het is niet mogelijk om met bijvoorbeeld alleen je AirPods en Apple Watch muziek te streamen. Dit komt door technische beperkingen in watchOS en is geen limiet van de app.

watchify spotify apple watch screenshots
Klik/tap voor groter.

Een Spotify Premium-account is vereist om de app te gebruiken. Met een gratis account kun je wel inloggen, maar zal de app op de Apple Watch niet laden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Wauters

  Komaan en nu een echte offline spotify watch app.

 • Profielfoto
  Joid

  Spotify? Dat is toch een beetje die discotheek in het dorp waar je niet gezien wilt geworden? Waar je met je blikje Shandy langs de muur met open mond staat te gapen naar de a-ritmisch dansende kassameisjes van de Wibra, die zich op hun beurt ook afvragen wat ze er in hemelsnaam doen.

 • Profielfoto
  Mike Vos

  Joid op 26 oktober 2018 08:09
  Spotify? Dat is toch een beetje die discotheek in het dorp waar je niet gezien wilt geworden? Waar je met je blikje Shandy langs de muur met open mond staat te gapen naar de a-ritmisch dansende kassameisjes van de Wibra, die zich op hun beurt ook afvragen wat ze er in hemelsnaam doen.

  Grappig dat je dat zegt, dat heb ik met Apple Music.

 • Profielfoto
  farl4web

  Wat is nu eigenlijk de reden dat er geen native Spotify app bestaat? Beperkingen van Apple? Ook op de Apple TV is het een gemis.

 • Profielfoto
  freewel

  Dat vraag ik mij idd ook af @farl4web.

  Heb de app gedownload, het idee is leuk, de uitvoering minder.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Werkt best prima eigenlijk. Bij de eerste keer opstarten crashte ‘ie nog. Maar nu niet meer. Nog een beetje beperkt, maar nog steeds beter dan geen Spotify app.

 • Profielfoto
  Saaihead

  farl4web op 26 oktober 2018 09:20
  Wat is nu eigenlijk de reden dat er geen native Spotify app bestaat? Beperkingen van Apple? Ook op de Apple TV is het een gemis.

  Volgens mij Is de verwachting dat deze nog steeds komen. Er was destijds een 3rd party watch app in ontwikkeling. Maar die ontwikkelaar is door Spotify overgenomen. De verwachting was toen dat er daarom ook wel een officiële watch app zou komen daarna. Maar helaas.