Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 oktober 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk een USB-C oplader voor de Apple Watch

Hoewel USB-C al drie jaar in de Mac zit, blijft Apple traditionele USB-A-kabels leveren bij de iPhone en Apple Watch. Daar lijkt echter langzaam verandering in te komen, want Apple is vandaag onverwacht begonnen met het aanbieden van een USB-C laadkabel voor de Watch.

De iPhone en Apple Watch worden nog steeds met een USB-A-kabel geleverd, maar voor de iPhone was als echter al een USB-C-kabel te koop. Nu is dat ook voor de Apple Watch het geval. De nieuwe kabel heeft een lengte van 30 centimeter en is voor € 35 te koop in de Online Apple Store.

Apple Watch USB-C
Klik/tap voor groter.

Meer Apple-producten met USB-C verwacht

Er worden de laatste tijd steeds meer Apple-producten met USB-C verwacht. De nieuwe aansluiting zat allereerst op de Mac, maar inmiddels zijn er ook geruchten dat de iPad Pro 2018 de overstap gaat maken. Daardoor zouden de iPhone en iPad de laatste iOS-apparaten met Lightning-aansluiting zijn.

Een volledige overstap naar USB-C zal overigens niet zo makkelijk zijn. Apple heeft allerlei randapparatuur zoals de Magic Mouse en Apple TV Remote voorzien van Lightning voor opladen. Bij een wissel van aansluiting zul je dus een tijdje ongemak ervaren en met twee aansluitingen moeten werken. Maar goed. Geen vooruitgang zonder pijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk een USB-C oplader voor de Apple Watch
Sluiten